Fonseca: Ezt a csapatszellemet szeretem!

Fonseca: Ezt a csapatszellemet szeretem!

Lorenzo Pellegrini, Stephan El Shaarawy és Gianluca Mancini góljaival a Roma magabiztos előnyhöz jutott a Shaktar Donyeckkel szemben.

Úgy gondoltuk, hogy a Shaktar mélyen visszaáll, és kontrákból veszélyeztet majd. Számított erre?

"Igen, biztosak voltunk abban, hogy nem fognak letámadni minket a saját térfelünkön, ehelyett kicsit visszaállnak, és várnak a kontralehetőségekre. Jól felkészültünk a meccsre, kivártuk a megfelelő pillanatot a letámadásra, mélyen visszaálltunk, amikor erre volt szükség. A védekezésünk nagyon magabiztos volt."

Úgy tűnik, hogy a Roma egyre erősebb lesz mentálisan...

"Igen. Például itt van Mancini, aki folyamatosan, minden percben játszik, de mégis teljesen feláldozza magát a csapatért. Vannak fáradt játékosaink, de ők is mindig játszani akarnak. Egy edző számára nagyon fontos tudni azt, hogy a játékosai mindig hajlandóak feláldozni magukat a csapatért. Ezt a csapatszellemet szeretem."

Pedro azt csinálta a mérkőzés során, amit várt tőle? Emiatt cserélte le?

"Nem, Pedro nem értette meg, amit magyaráztam neki, de ebben nincs ennél több."

A Shaktar kétszer is legyőzte a Real Madridot a BL-ben, majd az Inter előtt végzett a csoportjában. Hogyan lett ez a meccs a végén ennyire sima?

"Azért nem volt ennyire sima. Ismerem nagyon jól a Shaktart, igen jó csapat. Nem csak megverték kétszer a Realt, de kétszer döntetlent játszottak az Interrel. Nagyon jól védekeznek, a kontráik pedig életveszélyesek. Mi egyszerűen nem hagytunk nekik lehetőséget és helyet kontrákra, ráadásul elég szűken védekeztek, mi pedig megpróbáltuk agresszívan támadni az üres területeket. Ami szerintem elég jól sikerült."

A Roma 9 Európa Liga meccséből 7-et megnyert...

"Az ilyen meccseken a játékosoknak mindig van egy kis plusz motivációjuk. Mindenki tudja, hogy ezek kicsit más meccsek, itt más játékstílus kell, emiatt sokkal összeszedettebbek, koncentráltabbak. Nagyon fontos, hogy ezt a hozzáállást átmentsük a bajnoksába is."

Milyen érzés a Roma edzőjének lenni? Mennyire szerelmes a klubba?

"Nagyon. Boldog vagyok, hogy a Roma edzője vagyok. Imádom a várost, a szurkolókat. Mindannyian tudjuk, hogy itt nem könnyű edzőnek lenni, ezért kulcsfontosságú, hogy kiegyensúlyozott maradj. Sokat tanultam abból, hogy a Roma edzője vagyok."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Shaktar Donyeck, Európa Liga