Fonseca: Borzasztó nehéz meccs volt

Fonseca: Borzasztó nehéz meccs volt

A Roma mestere elismerte, csapata nagyon megszenvedett a továbbjutásért.

1:1-es döntetlent játszott a Roma, ezzel kiharcolta a továbbjutást az Európa Ligában.

Miért szenvedett ennyire a csapat?

"Nagyon nehéz az ilyen típusú mérkőzés, ráadásul a Gent nagyon jól játszott, mi viszont a nehéz helyzetekben megálltuk a helyünket. Nem játszottunk jól, sok volt a hiba a játékunkban, túl sok területet hagytunk az ellenfélnek, de azt kell mondjam, a csapat hozzáállása a védekezésnél nagyon jó volt. A második félidőre feljavultunk, de a pálya talaja is nagyban megnehezítette a játékot, emiatt nem tudtunk megfelelő sebességgel játszani."

A rengeteg sérülés miatt nem gondolja úgy, hogy nem a megfelelő játékosok állnak a rendelkezésére a csapat japátékstílusához?

"A nemzetközi kupasorozatokban rengeteg nehéz ellenfél van, a Gent is ilyen, és ne feledjük, hogy nem kaptak még ki hazai pályán, ráadásul fizikálisan nagyon jól felkészített csapatról beszélünk. Szerintem mindig van lehetőség fejlődni, csak nem könnyű úgy kialakítani a stabilitást, hogy folyton rengeteg a sérült. Az utolsó meccseken Diawara volt az egyik legjobb, erre megsérült, ezzel pedig csomó minden megváltozott."

Mennyire fontos játékosa a csapatnak Mkhitaryan?

"Egy ilyen tapsztalt játékos mindig fontos, de szerintem senki nem véli Pastorét sem haszontalannak. Ha Pastore többször tudott volna játszani, akkor sokkal előrébb tartanánk, de ugyanez a helyzet Perottival, aki szintén sokat volt sérült, de ugyanúgy fontos. Most Miki az, akire számítani tudunk, és az ő tapasztalata nagyon sokat segít."

A Roma a csütörtöki mérkőzést követően vasárnap már Szardínia szigetén lép pályára a Cagliari ellen...

"Ez az egész a televíziós közvetítések miatt van, de így sajnos szinte lehetetlenség regenerálódni egy ilyen meccs után. Szinte 72 óra sem lesz a két mérkőzés között, ilyen gyorsan nem lehet regenerálódni, nem is értem, hogy miért nem hétfőn rendezik a találkozót."

Forrás:

Címkék: AS Roma, Fonseca, Gent, Európa Liga