Fonseca: Az utolsó labdaérintés mindig rossz volt

Fonseca: Az utolsó labdaérintés mindig rossz volt

Frusztráló döntetlent ért csak el a Roma az osztrák Wolfsberger AC ellen idegenben, az Európa Liga csoportkörének második fordulójában.

Nem lehet, hogy a csapat túl sokat hibázott ma este?

"Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Egy jó csapattal volt ma dolgunk, de végig domináltunk a mérkőzésen, viszont az utolsó labdaérintések rendre rosszak voltak. Sok lehetőségünk volt, de az utolsó passzok rosszul sikerültek, különösen az olyan helyzetekben, ahol az ellenfelünk remek gólt szerzett."

Az ellenfél magasan történő letámadása kulcsfontosságú volt a mérkőzésen?

"Bizonyos pontokon nem volt könnyű kikeveredni a szorításból, főleg a széleken, de szerintem aránylag könnyen sikerült a saját játékunkat játszanunk az ellenfél térfelén. Ahogy mondtam, rossz döntéseket hoztunk a támadóharmadban, pedig 4-5 alkalommal gólt is szerezhettünk volna. A csapaton belül elég sok változtatás volt, de elől azért még így is lehettünk volna jobbak."

Többet várt a játékosoktól?

"A hozzáállással nem volt baj, és elégedett vagyok a srácokkal."

Technikai, vagy taktikai probléma az, hogy ennyire sok rossz labdakezelés, és passz volt a meccsen?

"Mindkettő. Ismertük az ellenfelet, tudtuk, hogy a széleken nagyon durván letámadnak, emiatt gyorsan kellett járatnunk a labdát, de nem sikerült kialakítanunk a megfelelő passzsávokat, amikre szükségünk volt. Ráadásul voltak sajnos technikai hibák is néha."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Wolfsberger, Európa Liga