Fonseca: Amit csak tudtunk, megtettünk

Fonseca: Amit csak tudtunk, megtettünk

A Roma rengeteg helyzetet kidolgozott, de végül csak 1 gólt sikerült ledolgoznia a hátrányból, így 8-5-ös összesítéssel kiesett a kupából.

"Szerintem Manchesterben jó első félidőt produkáltunk, és végül kiestünk most, de egyébként jól teljesítettünk a két mérkőzés alapján." - mondta a tréner a Sky Sport Italiának.

"Úgy gondoltam, van esély rá, hogy bejussunk a döntőbe, még akkor is, amikor a Manchesterrel sorsoltak össze bennünket. Lehetséges volt, és az Old Traffordon az első félidőben még vezettünk is, de a második félidőben elrontottuk mindent."

"Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, nem volt könnyű feladat 4-0-ra nyerni, de mi mindent beleadtunk, és három gólt sikerült is szerezni ma este. Sajnos a Manchester United minden lehetőségét kihasználta."

Fonseca megadta Ebrima Darboenak a lehetőséget, miután Smalling megsérült a 30. percben.

"Ebrima már egy ideje velünk edzett, és amikor Chris Smalling megsérült, egyből ránéztem. Amint bejött, úgy nézett ki, mint egy tapasztalt profi, szóval csodálatos munkát végzett, ahogy Zalewski is."

Fonseca számára eléggé érdekes napok voltak a legutóbbiak, hiszen bejelentették, hogy a szezon végén távozik, és José Mourinho veszi át a helyét.

"Jól ismerem Mourinhót, mindketten portugálok vagyunk. Nagyon korrekt volt velem ebben a pillanatban, és beszéltünk is. Tényleg nem hiszem, hogy Mourinhónak szüksége lenne a tanácsaimra."

"Nagy öröm volt számomra, hogy a Roma edzője lehettem. Nagyon büszkévé tett, hogy az olasz futball része lehettem. Nagyon sokat tanultam, és sok pozitív dologra tekinthetek vissza. Nagyon nehéz, de nagyon hálás tapasztalatszerzés volt."

Szeretne a Serie A-ban maradni?

"Őszintén szólva nem tudom. Nagyon szeretek Olaszországban lenni, szeretem az olasz futballt, de ez a lehetőségektől függ. Majd meglátjuk."

Gondolt-e valaha arra, hogy lemondjon?

"Nem, nem vagyok olyan ember, aki feladja. Voltak nehéz pillanatok, de igyekeztem a csapat fejlesztésére, javítására és a munkám folytatására koncentrálni. Ez a legkönnyebb út, hogy magam mögött hagyjam ezt a nyomást és elsétáljak, de én erre soha nem gondoltam."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Fonseca, Manchester United, Európa Liga