Fonseca: A szurkolókért, a városért, a csapatért fogunk küzdeni

Fonseca: A szurkolókért, a városért, a csapatért fogunk küzdeni

Az Európa Liga elődöntőjének első mérkőzésén lép pályára a Roma holnap az Old Traffordon a Manchester United ellen.

Láthattuk, hogy a szurkolók mennyire lelkesek, feltüzeltek - mennyire fontos meccs ez a Roma számára?

"Tényleg nagyon fontos meccs lesz, nem minden nap jut be egy csapat egy sorozat elődöntőjébe, ezért tudjuk, hogy mennyire fontos pillanat ez."

"A szurkolók ma kijöttek és elbúcsúztattak bennünket, és nagyon jó volt látni, érezni a biztatásukat. A szurkolókért, a városért, és a klubért fogunk harcolni. Mindannyiunk számára fontos pillanat ez."

Ez a lehető legnehezebb sorsolás, amit kaphatott volna a Roma. Mennyire segítség az, hogy Micki és Smalling is a United játékosa volt?

"A végső győzelemre is legesélyesebb csapatot kaptuk, de megfelelően felkészültünk erre a meccsre. Természetesen mindkét említett játékossal beszéltem, hiszen mindketten voltak a Manchester United játékosai, és mindketten szerepeltek már ennek a sorozatnak ezen szakaszában."

"Mindenki tudja, hogy nehéz meccs vár ránk, és tiszteljük az ellenfelünket, de ettől függetlenül jól akarunk szerepelni."

Mancini eltiltott, azonban visszatért és játékra kész Smalling. Miként tervezi a védekezést a United gyors támadójátéka ellen?

"Tudjuk, hogy a United támadójátéka nagyon jó, nagyon gyors, de mi jól felkészültünk erre a meccsre. Nagyon fontos, hogy Smalling újra rendelkezésemre áll, és habár Mancini eltiltott, de a többi játékos magabiztossá tesz abból a szempontból, hogy képesek lesznek jó teljesítményt nyújtani. És nem hiszem, hogy a védekezésünk majd csak a védelmünkön múlik, sokkal inkább az egész csapaton."

A szurkolók biztatása és motiválása nagyobb tényező lehet akár a taktikai utasításoknál?

"Nagyon sokat jelent számunkra, hatalmas motivációt ad nekünk. Mindenki nagyon jól tisztában van az elődöntő fontosságával, és a szurkolók támogatása mindenképpen segít a csapatnak."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Manchester United, Európa Liga