Fonseca: A játékosok tudják, hogy mennyire fontos mérkőzés következik

Fonseca: A játékosok tudják, hogy mennyire fontos mérkőzés következik

2:1-es előnnyel várja a holnapi Európa Liga negyeddöntő visszavágóját a Roma az Ajax ellen.

Hatalmas siker kapujában a Roma - milyen hozzáállásra van szükség holnap a csapat részéről?

"Mindannyian tudjuk, hogy a holnapi lehet a szezon eddigi legfontosabb mérkőzése. Egy nagyon, nagyon jó csapat ellen lépünkt pályára. Nagyon fontos, hogy ne foglalkozzunk az első, amszterdami mérkőzéssel."

"Egy olyan csapatot akarok látni, amelyik kész harcolni, és olyan hozzáállással teszi mindezt, amit a legutóbbi meccseken is láthattunk. Egy olyan csapatot, amelyik nyerni akar, és amelyik egy nagyon jó Ajax ellen lép majd pályára, és amelyiknek ugyanaz a célja, a továbbjutás. Biztos vagyok benne, hogy a srácok tudják mennyire fontos ez a meccs."

Az Ajaxnak óriási hírneve van az európai kupaporondon az idegenbeli meccseket illetően. Mit gondol erről?

"Én mindig ezt mondtam, hogy a párharc nem lefutott. Én tudom, hogy az Ajax mennyire jó, és tudom, hogy győzni jönnek ide. Szóval nagyon fontos, hogy megértsük, nem lefutott a párharc. Nagyon koncentráltnak kell lennünk, és mindenképpen tökéletes produkció kell majd a továbbjutáshoz."

Riccardo Calafiori kezdeni fog holnap?

"Igen, Calafiori kezdeni fog. Amszterdamban csereként beállva jól teljesített, szóval holnap kezdeni fog."

Volt idő foglalkozni néhány védekezési problémával?

"Igen, az ilyen típusú meccseken minden apróság nagyon fontos. Nagyon kielemeztük a mérkőzést, ahogy mindig tesszük, és sok dolgon próbáltunk javítani. Fontos, hogy a védekezésünk végig összeszedett maradjon, mert támadásban nagyon erős az Ajax."

Azon próbáltak dolgozni, hogy ne legyenek olyan figyelemkihagyások, amik sok meccsen előfordulnak?

"Remélem megértették, hogy az ilyen típusú meccseken nem fér bele a hibázás. Kiegyensúlyozott, koncentrált játékra lesz szükség."

Mi a véleménye Rick Karsdorp eddigi szezonjáról?

"Szerintem nagyon jó szezont fut, nagyon sokat tanult, fejlődött, és nagyon magabiztos már. Lehet még ennél is jobb, és nem csak azért, mert még fiatal."

Visszatérhet az utolsó hónapra Chris Smalling?

"Most kezdte el az egyéni edzéseket, és egyre közelebb a visszatéréshez, de még azért várni kell erre."

Az Ajax nem alkalmaz szoros emberfogást, viszont eléggé magasan támad le. Nem aggódik emiatt? Főleg a legutóbbi, Bologna elleni meccsből kiindulva.

"Az Ajax szereti ezt csinálni, néha szoros emberfogást is alkalmaz. Egyértelműen komolyan foglalkoztunk ezzel az edzéseken, és készek vagyunk felvenni a harcot ezzel a stílussal. Szerintem ez lesz a meccs egyik kulcsa."

Milyen mentális állapotban van a csapat?

"Mind mentálisan, mind fizikálisan jó állapotban van a csapat. Mindenki tudja, hogy mennyire fontos meccs következik, hogy milyen fontos időszak ez. Megfelelően felkészültünk taktikailag is a mérkőzésre, és arra készülünk, hogy megakadályozzuk az Ajaxot abban, hogy azt tegye, amit szeretne."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Ajax, Európa Liga