Fonseca: A hétvégi vereség után fontos, hogy újra nyerjünk

Fonseca: A hétvégi vereség után fontos, hogy újra nyerjünk

Csütörtök este a svájci Young Boys ellen javítana a hétvégi súlyos vereséget követően a Roma.

Az elmúlt 30 napban 10 meccset is játszott a Roma, de sosem játszott hétfőn bajnokit a csütörtöki EL-mérkőzést követően. Vasárnap, kevesebb mint 72 órával a Young Boys elleni mérkőzést követően a Sassuolo ellen játszik a csapat. Mit gondol, nem hátrány ez a csapat számára?

"Természetesen jó lenne, ha többet tudnánk pihenni a mérkőzések között, és szerintem azok a csapatok, melyek csütörtökön játszanak kupameccset, azok játszhatnának a bajnokságban hétfőn."

"Viszont ez nem lehet kifogás, különösen azért nem, mert a csoportmeccsek során számos alkalommal volt lehetőségem rotálni a csapatot."

Meg tudja erősíteni azt, hogy az elnök dühös volt az öltözőben a Napoli elleni vereséget követően?

"Ez nem igaz. De mondok ennél többet. Amióta a csapatnál vagyok, mindig maximálisan tiszteletben tartottam az újságírókat és a munkájukat, mindig nyíltan és őszintén beszéltem Önökkel. De ez a történet teljes hazugság, nem profi, elfogadhatatlan. Ez a klub irányi tisztelet hiánya, és ismétlem, egyáltalán nem profi."

A játékosok tudják, hogy miben hibáztak a Napoli ellen?

"Igen, a szezon első vereségét követően kielemeztük azt a meccset, minden játékos tudja, hogy milyen hibát követett el a Napoli ellen, hol és miben kell fejlődni."

Nem tart attól, hogy a vereség leamortizálta volna a csapat önbizalmát?

"Nem. Nyilvánvaló fontos, hogy ami rossz volt, azt kijavítsuk, de ezt depresszió és dráma nélkül is meg lehet csinálni. Az ilyen pletykák mindig a klubon kívülről indulnak, és én nem akarok ezeknek a része lenni."

"A csapat tudja, hogy mit rontott el, megértették a hibákat, de ettől még mindenki magabiztos maradt. Egy a Napoli elleni eredmény nem szabad, hogy változtasson a csapat önbizalmán."

Az elődjei a sajtótájékoztatókon számos módon üzengettek a játékosainak, viszont Ön teljesen kifürkészhetetlen mind a vereséget, mind a győzelmet követően. Elárulna egy területet, amivel kapcsolatban kritizálta a játékosait a Napoli meccs után?

"Én mindig próbálok kiegyensúlyozott maradni az analízis során is. Amikor a meccsek után nyilatkozom, akkor még mindig minden nagyon friss, ezért fontos, hogy akkor is kiegyensúlyozott maradjak."

"Egy dolog a mérkőzés elemzése a médiával, és másik dolog a játékosokkal. Egyáltalán nem gond elmondani nekik azt, amit gondolok, de a részletes elemzés köztem, és a játékosok között marad."

Lorenzo Pellegrini és Edin Dzeko nem tűntek fizikálisan túl frissnek a Napoli ellen. Holnap fognak játszani, hogy legyen játékperc a lábaikban, vagy inkább pihenteti őket?

"Meglátjuk holnap. Igaz, mindketten egy ideig nem játszottak, ezért fontos, hogy óvatosan bánjunk velük, de meglátjuk."

A Roma holnap a csoportelsőségért játszik. A Napoli meccset követően az eredmény, vagy a teljesítmény érdekli jobban?

"Az eredmény mindig a legfontosabb, de kulcsfontosságú a teljesítmény is. A csapatnak úgy kell játszania, ahogyan tud. A Napoli meccsnek vége, elmúlt, előre kell tekinteni, a következő meccsre összpontosítani, amit szeretnénk megnyerni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Young Boys, Európa Liga