Fonseca: A Cluj bebizonyította, hogy erős csapat

Fonseca: A Cluj bebizonyította, hogy erős csapat

Holnap este az Európa Liga csoportkörének 3. fordulójában a román CFR Cluj együttesét fogadja a Roma.

Mindenki tisztában van azzal, amit eddig Pedro elért, de az olasz bajnokságban mutatott teljesítménye még így is sokak számára meglepetés. Nem kér tőle túl sokat azzal, ha holnap is kezdőként lép majd pályára?

"Én számítottam arra, amit Pedro most nyújt. Amikor le akartam igazolni, akkor tudtam, hogy mennyire fontos játékosa lesz a csapatunknak, emiatt nem meglepetés számomra a teljesítménye. És persze ez köszönhető a professzionalizmusának is, különleges egy játékos."

"Hogy játszik-e holnap? Meglátjuk, az igaz, hogy eddig minden meccsen játszott, és fontos odafigyelnünk arra, hogy őt és Mikit jól használjuk. Játszhat holnap, de hogy tényleg fog-e, az majd kiderül."

Most, hogy jól mennek a dolgok, nem szeretné, ha elhalasztanánk a Nemzetek Ligája mérkőzéseket? Nem aggódik amiatt, hogy valami történik majd a válogatott szünetben?

"De, kicsit aggódom, mert mi itt nagyon szigorúan tesztelünk, szinte minden nap, ezért nagyon jól tudjuk kezelni a helyzetet. Tudom, hogy a nemzeti csapatok is ugyanezt teszik, de amiatt aggódom, mert a többféle kontinensről, számos országból jönnek majd össze a játékosok. Remélem, hogy semmi nem történik majd."

Könnyebben menne Borja Mayoral beilleszkedése, ha a Serie A-ban is pályára lépne, nem csak az Európa Ligában?

"Véleményem szerint az a fontos, hogy minden játékos lehetőséget kapjon, és ez áll Mayoralra is. Nincs két csapatom a Serie A-ra és az EL-re külön. Minden meccsen döntök, és a legfontosabb, hogy Borja játszhasson, mert szüksége van rá, mert hozzá kell szoknia a csapattársaihoz, és az olasz focihoz is."

Javier Pastore menedzsere azt mondta, hogy a következő héten már újra edzésbe állhat. Ez igaz? És mi a helyzet Amadou Diawarával és Riccardo Calafiorival?

"Igen, tudok róla, hogy jövő héten már itt lesz Rómában, akkor majd meglátjuk milyen állapotban van, és milyen edzésprogramot kell követnie. A fő most az, hogy visszatér, és remélem, hogy Amadou és Riccardo is mihamarabb visszatérnek."

Eddig a Roma a bajnoksággal ellentétben az EL-ben inkább szenvedett - holnapi meccsen is rotálni fog?

"Nekem az a lényeg, hogy minden meccsen a legjobb játékoskat válasszam, és most is így fogok tenni. Persze figyelni fogok a fizikai fáradtságra minden egyes játékosnál."

Mi a helyzet Federico Fazioval és Juan Jesusszal?

"Mindketten jól edzenek, mindketten a rendelkezésemre állnak, holnap pedig meglátjuk, hogy játszanak-e, vagy sem."

Chris Smalling képes egy héten belük sorozatban a harmadik meccsén is kezdőként pályára lépni?

"Smalling holnap nem fog kezdeni. Neki ez a sorozatterhelés még sok, és ne feledjük el, hogy a felkészülési időszakot sem tudta velünk végigcsinálni, alig pár hete edz velünk. Jobb, ha holnap nem kezd."

A csoportállás szerint az első két helyezett csatája lesz a holnapi meccs. A Cluj lehet a legnagyobb rivális?

"A Cluj nagyon erős csapat, igen agresszív, és specifikus tulajdonságokkal rendelkezik. Tavaly a Lazioval voltak egy csoportban, majd a Sevilla ellen estek ki az egyenes kieséses szakaszban, és egyik mérkőzésen sem kaptak ki, végül idegenben szerzett góllal jutott csak tovább a végső győztes. 15 meccs óta veretlenek, szóval nem lesz könnyű mérkőzés."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, CFR Cluj, Európa Liga