Fegyelmi eljárást indít az UEFA Jose Mourinhoval szemben

Fegyelmi eljárást indít az UEFA Jose Mourinhoval szemben

Az UEFA hivatalosan is fegyelmi eljárást indított José Mourinho, a Roma edzője ellen, amiért a Sevilla elleni Európa Liga-döntőt követően inzultálta Anthony Taylor játékvezetőt.

Az UEFA fegyelmi bizottságának mai közleménye egy sor vádat fogalmazott meg mindkét klub ellen a budapesti Puskás Arénában rendezett, heves és gyakran túlzó döntőt követően.

Mindkét klubot tárgyak dobálásával és tűzijátékok meggyújtásával vádolták meg a közönség részéről, valamint a csapatok helytelen viselkedésével.

Ezen felül a Sevilla ellen a játéktér megsértése, míg a Roma ellen rongálás és tömegzavargás miatt emeltek vádat.

Konkrétan egyedül Mourinhót vádolták meg "játékvezető elleni sértő/gyalázkodó kifejezéssel", miután a mérkőzés után a kamera rögzítette, amint a parkolóban szidalmazta Taylor játékvezetőt.

Ez a fajta viselkedés, valamint az interjúkban és a sajtótájékoztatón a játékvezetővel kapcsolatos számos említés hozzájárult ahhoz, hogy másnap a Roma szurkolói a budapesti repülőtéren lökdösődve és kiabálva támadtak Taylorra és családjára, az egyik szurkoló még egy székkel is megpróbálta megdobni.

A Sky Sport Italia szerint két szurkolót letartóztattak ezekért a rendbontásokért, az egyiket elengedték, a másik továbbra is előzetes letartóztatásban van.

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Taylor, Európa liga