El Shaarawy: Mindig arra összpontosítok, hogy miként tudok segíteni a csapatnak

El Shaarawy: Mindig arra összpontosítok, hogy miként tudok segíteni a csapatnak

Az olasz támadó a Verona ellen megszerezte 50. gólját a Romában, és hamarosan újabb mérföldkövekhez érkezik.

Épp most szerezted meg az 50. gólodat a Roma színeiben, és két másik nagy mérföldkő is a küszöbön áll: 99 gólt lőttél a pályafutása során, és 199 alkalommal léptél pályára a Roma színeiben. Mit jelent ez számodra?

"Egyértelműen nagyszerű érzés, hogy elérem ezeket a fajta mérföldköveket. Nem úgy kell rájuk tekintenem, mint valamire, amit elértem, hanem motivációként, hogy tovább menjek és még magasabbra jussak. Hogy napról napra fejlődjek, és hogy továbbra is megmaradjon bennem az az ambíció, hogy jobb legyek."

"Ezek jelentős számok, de ami igazán számít, amit igazán akarok, az az, hogy továbbra is mindent beleadjak, és tovább fejlődjek."

Az elmúlt két szezonban többnyire a balszélen láttunk téged, inkább szélsőhátvédként fedezted azt az egész szárnyat. Most ezt tekinted a fő pozíciódnak?

"Mindig is azt mondtam, hogy soha nem volt gondom azzal, hogy az edző igényeihez igazítsam a játékomat. Az év elején a kapuhoz közelebb játszottam, inkább trequartistaként, de gond nélkül tudok szélsőhátvédként is játszani. Lehet, hogy egy kicsit távolabb vagyok a kaputól, ami megnehezíti, hogy így támadásban veszélyt jelenthessek, de ez nem zavar."

"Ami számít, az a hozzáállásod és az alkalmazkodási hajlandóságod. Bárhol számítson rám az edző, igyekszem a legjobbat kihozni magamból, hogy hatással legyek a csapat eredményességére."

Gondolod, hogy van valami titok a mögött a tény mögött, hogy olyan sok gólt lősz a hosszabbításban?

"Szerintem a koncentráción múlik, hogy még a meccs utolsó perceiben is teljesen koncentráltak legyünk. Egyértelmű, hogy a megfelelő hozzáállás és a "soha nem adom fel" szellemiség a legfontosabb, amikor a pályán vagy. Mindig erre próbálok gondolni; nem feladni és nem pihenni a babérjaimon."

"Szóval ez természetesen a gondolkodásmódról szól, de a mérkőzések konkrét pillanatain is múlik. Az első percben ugyanúgy meg kell találnod a megfelelő hozzáállást, mint az utolsóban. Az a fontos, hogy arra koncentrálj, amit tenned kell, és hogy megőrizd ugyanazt az elszántságot. És persze az utolsó perces gólok vagy asszisztok jó eséllyel döntőek lehetnek, szóval nem rossz dolog, ha ez szokássá válik."

Ezt az elszántságot akkor is megtartottad, ha különböző okokból kifolyólag mostanában nem játszottál annyit.

"Szerintem minden játékosnak így kell hozzáállnia. Még azoknak is, akik nem kapnak annyi lehetőséget. Meg kell próbálnod a saját céljaidra koncentrálni, majd arra is, hogy segítsd a csapatot és egyre jobb legyél. Ha ezt teszed, akkor a jutalom is meg fog érkezni. De mindig keményen kell dolgoznod, jól kell edzened, és gondoskodnod kell arról, hogy fejlődj."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, El Shaarawy, Ludogorec Razgrad, Európa liga