De Rossi: Szenzációs győzelem

De Rossi: Szenzációs győzelem

Daniele De Rossi úgy véli, a Roma az eredménytől függetlenül is szenzációsan játszott.

Ez egyfajta üzenet volt ma este tőletek...

"A végeredménytől eltekintve ez egy igen kiegyensúlyozott mérkőzés volt és a Villarreal sokszor nagyon jól játszott. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de azért jöttünk ide, hogy a visszavágóra előkelő helyzetbe kerüljünk. Viszont arra nem számítottam, hogy ennyire meggyőzően sikerül majd. Eddig nagyon jó volt a védekezésük, ezért a 4:0-ás sikerünk még lenyűgözőbb."

Látva, hogy mi történt idén Dzekoval és Emersonnal, mit mond ez nekünk?

"Nagyon sok Roma szurkolónak egy kicsit várnia kell, mielőtt bárkiről elhamarkodott ítéletet hoz. Emersonról úgy ítélkeztek egyesek, hogy alig látták játszani. Dzeko teljesen más: róla mindenki tudta, hogy világklasszis csatár, még akkor is, ha nem sikerült neki túl jól a tavalyi év. Aztán a szezon első felében csapatként nem játszottunk a legjobban, de aztán összekaptuk magunkat. El kellett tölteni egy kis időt a kispadon mindenkinek, köztük nekem is azért, mert másoknak sokkal jobban ment a játék. De akit most látunk, az az igazi Dzeko, amelyik az egész pályafutása alatt volt."

Van valami hír a szerződésével kapcsolatban?

"Még nem ültünk le megbeszélni. 33 éves vagyok és tisztában vagyok azzal, hogy a klubnak most vannak más fontosabb dolgai. Én teljesen elégedett vagyok azzal, ahogy a dolgok jelenleg mennek. Semmi nem sietős."

Úgy tűnik, hogy a játékosok egyre intelligensebben olvassák a játékot...

"Néhány játékos úgy született, hogy képes jól olvasni a játékot, míg másoknak más tulajdonságaik vannak, ezért van szükség remek csapatra és remek edzőre. Láttam olyan játékosokat, aki megfelelően tudott passzolni annak ellenére, hogy nem volt különösebben technikás. Vegyük például az olasz válogatottat, egy közép-magas technikai tudású csapat, de olyan játékosok alkotják, akik első alkalommal tudják, hogy hol helyezkedik a csapattársuk anélkük, hogy keresgélni kellene. Aztán nagyon fontos, hogy legyen egy edző mögötted, aki tudja, hogy miként álljon fel a csapat és akkor mindenki ugyanazzal az elképzeléssel játszik."

Elmondható, hogy ez egy kivételes győzelem volt?

"Inkább az eredmény volt kivételes, nem is a győzelem. Az öreg elmondta nekünk, hogy ez nagyon fontos meccs, amit azzal is meg tudunk nyerni, ha normálisan játszunk. Ilyen a futball: ha jobb csapat vagy és végig összpontosítasz, akkor rendszerint nyerni fogsz."

Beszélt már Alessandro Florenzivel?

"Először vele beszéltem, mert az apám mondta, hogy velük edzett. Azonnal a szomorúság lett rajta úrrá. Várnunk kell, hogy mi lesz a pénteki tesztek eredménye, mert akkor lesznek nagyon fontos orvosi vizsgálatai. Az ilyen dolgok nagyon bántóak egy játékos számára, tudom. Amikor pedig egy jóbarátoddal történik, az még jobban bánt. Ez egy igazi tragédia Florenzi számára mind emberként, mind játékosként. Mindenben támogatni fogjuk, amiben csak tudjuk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Európa Liga, Villarreal