De Rossi: Nagyon büszke vagyok a csapatra

De Rossi: Nagyon büszke vagyok a csapatra

A Roma heroikus küzdelemben, a 30. perctől emberhátrányban is nyerni tudott a Milan ellen, ezzel kettős győzelemmel jutott be az El-elődöntőjébe.

A ma reggeli hírek után (De Rossit a tulajdonosok megerősítették az edzői poszton) lehetetlen jobb módját elképzelni a mai ünneplésnek.

"Ennél jobb módja nincs is. Kicsit tartottam attól, hogy ez a fantasztikus hír beárnyékolhatja a nap hátralévő részét, mert erre kellett koncentrálnunk, és aggódtam, hogy a ma esti eredmény elveheti a nagyszerű hírek fényét."

"Aztán a játékosok kivételes teljesítményt nyújtottak a pályán. Nagyon büszke vagyok arra, hogy az edzőjük lehetek, mert mindent tudtak. Sikerült jól kezdenünk és jól játszottunk. Sikerült hátul is helyet találni, ahogy azt a második gól is mutatja, ami pontosan az volt, amire mi is törekedtünk. Azt is tudták a srácok, hogy miként kell mélyen visszaállni, ahogy a legjobb csapatok teszik. A Real Madrid megmutatta ezt nekünk szerda este. A topcsapatoknak tudniuk kell, hogyan kell mélyre visszaállni, amikor tíz emberre fogyatkoznak, vagy amikor van egy olyan időszak, amikor az erős ellenfél folyamatosan támadni próbál."

Mire vagy büszkébb, arra a 11 emberre, akik megszerezték a vezetést, vagy arra a tíz emberre, akik több mint egy órán keresztül ilyen jól védekeztek?

"Mindkettőre, mert mindkettő a topcsapatok ismérve, és mindkettőhöz rengeteg futásra van szükség. Nem tudjuk az egész mérkőzésen nyomás alá helyezni az ellenfelet, mert tisztában kell lennünk azzal, hogy szupercsapatokkal állunk szemben, mint például egy jól felkészített AC Milan, amely szerintem mindkét mérkőzésen jól játszott."

"Voltak pillanatok, amikor bizony vissza kellett állnunk, és a védekezésre kellett koncentrálni. Volt egy kiállítás is, ami megnehezítette a dolgunkat, pedig erősen kezdtünk. Sikerült azonban a saját játékunkat játszani. Talán egy újabb góllal hamarabb eldönthettük volna a párhatcot. De a kétgólos vezetés mentálisan hatalmas lökést adott nekünk. Továbbra is jól támadtak, de minél több idő telt el, annál kevésbé tűntek erősnek."

Szeretnéd kiemelni valamelyik játékost külön?

"Nem szép dolog külön kiemelni a játékosokat. Mindegyiküket megemlíthetném. A kispadon ülő játékosok is briliánsak voltak. Stephan El Shaarawyt már nagyon sok éve ismerem, és nem mintha ez rajtam múlna, de amikor még fiatal volt, nem ilyen játékos volt. Hatalmas tehetség volt, de egy kicsit kevésbé volt csapatjátékos. Fantasztikus focista volt, de a korához képest nem volt túl érett. Amit ma este csinált, az hihetetlen volt, mind védekezésben, mind támadásban. Bejutott a védelmük mögé, labdákat fejelt el, betöréseket vezetett és lehetőségeket alakított ki. Figyelemre méltó volt nézni, és bármelyik edzőt büszkévé tett volna."

Mennyi erőt ad az ilyen továbbjutás a friss német bajnokkal való találkozó előtt?

"Valóban erőt ad nekünk. Ha úgy jutsz tovább, hogy az AC Milant ejted ki, az azt jelenti, hogy jól teljesítettél, mert egy hihetetlen jó csapatot győztél le. Ez önbizalmat ad nekünk. A következő fordulóban egy veretlen és legyőzhetetlennek tűnő csapattal nézünk szembe."

"Készen fogunk állni rá, mert csak az ellenük játszott két párharcra kell felkészülnünk, nem pedig a másik 50-re, amit még nem veszítettek el. Megpróbáljuk majd megnehezíteni a dolgukat. Szerintem képesek vagyunk erre."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Milan, Eur