De Rossi: Még van egy visszavágó

De Rossi: Még van egy visszavágó

A Roma 2:0-ra elvesztette az Európa liga elődöntőjének első mérkőzését a Leverkusennel szemben.

Mi hiányzott ma este?

"Egy olyan erős csapat ellen léptünk pályára, amelyik semmi esélyt nem ad neked, ha hátrányba kerülsz, mivel nagyon jól tartja a labdát, és a bekapott gól után kissé kapkodóvá váltunk. Azt hiszem, tisztességes teljesítményt nyújtottunk. Tetszett, hogy az első félidőben nagyon agresszívak voltunk, és sikerült gyorsan visszaszereznünk a labdát, hosszú labdákra kényszerítve őket, ami része volt annak, amire készültünk."

"Nagyon sok nemzetközi meccsen gólratörően játszottunk, és sikerült is a javunkra dönteni a meccset, de ma este valahogy fordítva volt."

A hibák a játék részei, de vajon Rick Karsdorp ma esti hibája volt a fordulópont?

"A futball epizódokból áll. Igazságtalan lenne egy hibára mutogatni, amikor más meccseken talán mások hibái vagy pontatlanságának pillanatai miatt kerültünk ki győztesen. Ez a játék szerves része. Együtt fogjuk ezt túlélni. Még hátravan az idegenbeli mérkőzés."

"Néha az epizódok dönthetnek egy meccsen egyik vagy másik irányba. Ma is volt még 60 perc a játékból, és többet is tehettünk volna. Megvoltak a lehetőségeink erre. Az utolsó másodpercben hihetetlen lehetőségünk volt arra, hogy minimális hátránnyal menjünk Leverkusenbe. Ez ma az ő estéjük volt, és ez az ő évük. A Leverkusen egy igazán minőségi csapat. Az a tény, hogy vezetést szereztek, még veszélyesebbé teszi őket, mert hihetetlenül gyorsak a kontráknál."

Ha Tammy befejeli azt a helyzetet, az adott volna némi esélyt a visszavágóra.

"Az oda-visszavágós párharcoknál minden gól hihetetlenül fontos lehet. A meccsen korán megszerezhettük volna a vezetést Lukaku kapufájánál. Talán a visszavágón sikerülhet korán szerezni egy gólt, és akkor a javunkra fordíthatjuk a párharcot."

"Nagyon hiszek ebben. Természetesen nehéz meccs lesz egy erős csapat ellen. Nagyon jól tudjuk, hogy nem lesz könnyű, de nem fogjuk feladni."

Milyen hibákat kell elkerülni a visszavágón, és tervezel-e változtatásokat?

"Változtatni fogunk valamin, és ez azért is van, mert kevés idő alatt nagyon sok meccsünk van. Vannak döntések, amelyeket meg kell hozni. Kevesebb intenzitással szabad majd letámadni, de akkor is körbe fognak passzolni téged. Ha intenzíven nyomsz, akkor veszélyes játékosok kerülnek helyzetbebe, akiknek több helyük van a védelem mögött. Olyan gyors játékosaik vannak, akik igazi minőséget képviselnek."

"A topcsapatok ellen választanod kell, és úgy gondolom, hogy az első félidőben a választásunk kifizetődő volt. Olyan szituációból kaptunk gólt, amelyben mi irányítottuk a labdát. Amikor hátrányba kerülünk, sok mindent jobban tudunk csinálni. Tisztábban kell gondolkodnunk. Ami a teljesítményünket, a hozzáállásunkat és az elkötelezettségünket illeti, a srácok megtették, amit kellett."

"Leverkusenben a saját játékunkat fogjuk játszani - ebben biztos vagyok, abban a reményben, hogy a kulcspillanatok a mi javunkra fognak dönteni."

A Bayer Leverkusen gördülékeny támadójátéka mintha gondot okozott volna Chris Smallingnak, ahogyan a védekezésbeli rugalmasságuk is. Tekintettel a rendelkezésre álló játékosokra, mennyire lepett meg ez?

"Felkészültünk egy ilyen mérkőzésre. A legtöbb meccsen, amit láttunk, egy tipikus kilences számú játékost játszattak, mint például Patrik Schick vagy Victor Boniface. Aztán amikor olyan csapatok ellen játszottak, mint a Bayern München vagy a Borussia Dortmund, akkor teljesen más felállásban léptek pályára."

"Ezeket a csapatokat úgy lehet megverni, hogy nagyon tiszta futballt játszol, jól mozgatod a labdát, és az egy-egy elleni játékban maximálisan odateszed magad tiszta fejjel, elkötelezettséggel. Amikor elveszítik a labdát, nagyon ügyesen visszazárnak, és a kontráik életveszélyesek. Nagyon nehéz ellenük játszani, ahogy azt egész évben megmutatták. A mérkőzést a kellő időben megfelelően elemezni fogjuk, de úgy gondolom, hogy az első félidőben jól teljesítettünk."

Nagyon gyorsak, amikor megpróbálnak a védelem mögé kerülni. Hogyan lehet ez ellen védekezni, és hogyan lehet felvenni a versenyt a fizikai erejükkel?

"Nem nagyon tudod megfékezni az erejüket. Más a tempójuk, mint nekünk. Fizikai adottságokra és gyorsaságra épülő csapatot építettek. Talán mi technikásabbak vagyunk, ezért gondoskodnunk kell arról, hogy a megfelelő pillanatot válasszuk, amikor ők birtokolják a labdát."

"Nem szabad teret hagynunk nekik, hogy ennyit cserélgessék a játékosokat. Minél nagyobb intenzitással támadjuk őket, annál kevesebbet cserélnek a játékosok. Persze minél nagyobb intenzitással támadod őket, annál több teret kapnak a védelmed mögött, szóval ebből a szempontból elég tökéletesnek kell lennünk."

 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Leverkusen, Európa liga