De Rossi: Hősies küzdelem volt!

De Rossi: Hősies küzdelem volt!

A Romának sikerült idegenben kiegyenlíteni a párharcot, végül a Leverkusen 2 gólt szerezve bejutott a döntőbe.

Kavarodnak az érzések: csalódottság, de büszkeség is, mert a 81. percig komolyan megijesztettétek Európa egyik legjobb csapatát.

"Hősies teljesítményt nyújtottunk egy topcsapat ellen. Akárcsak Rómában, az első 20 percben jól játszottunk. Nem lőttünk sokszor kapura - szokásunk, hogy ódzkodunk a lövésektől, pedig néha egy-egy lövés döntő lehet."

"A srácok azonban igazán kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Két nappal ezelőtt a Juve ellen az utolsó pillanatokig mindent beleadtunk, ma este pedig újabb fenomenális fizikai és mentális erőfeszítést tettünk."

"Nyilvánvalóan a Leverkusen jól játszott - sok kapura lövésük volt, ezt nem tagadom. De amikor visszajössz a meccsbe, és közel kerülsz a csodához, tudva, hogy ebben a szezonban még senki sem verte meg őket, majd egy igazán szerencsétlen góllal kapitulálsz, akkor nagy a fájdalom. Ettől függetlenül ezzel a szellemiséggel kell továbblépnünk - más fontos meccsek is várnak ránk. Le kell porolnunk magunkat, és mélyre kell ásnunk a hátralévő három mérkőzésre."

Hogy állnak a dolgok a bergamói idegenbeli mérkőzés előtt, ami a játékosok fittségi szintjét illeti? Ami a büszkeséget illeti, nem lehetnek kétségek.

"A büszkeség csak eddig visz el. Újabb játékost vesztettünk el sérülés miatt [Leandro Spinazzola], és sok játékosunk már jóval a végső sípszó előtt elfáradt. De készen kell állnunk. Kétségtelen, hogy a Roma és az Atalanta különböző hangulatban várja ezt a mérkőzést, de a nap végén a pályán lévő futball az, ami beszél."

"Magabiztosak voltak a meccs előtt, és ezt mondták is, de másképp alakult. Fel kell készülnünk egy újabb nagy kihívást jelentő mérkőzésre. Az Atalantával és a döntőbe jutásukkal kapcsolatban nincs mit felfedeznünk. Jól fel kell készülnünk ellenük."

"Tudjuk, hogy ez egy nehéz időszak. Mióta idejöttünk, tudtuk, hogy a végéig nehéz lesz, és a srácokra nem lehet panaszom."

Mit tanult a Roma az európai kalandból? Hogy van Paulo Dybala?

"Minden meccsen tanulsz valamit. Ez egy új tapasztalat - a tavalyi szezon ezen szakaszában még csak éppen elkezdtem a Serie B-ben edzősködni. Olyan utat tettünk meg, eljutottunk egy európai elődöntőig, amit, ha nem tévedek, csak négy vagy öt Roma-edző ért el a múltban. José Mourinhóra, Eusebio Di Francescóra, Paulo Fonsecára, Nils Liedholmra és természetesen Ottavio Bianchira gondolok."

"Büszke vagyok erre, mert szinte négy elődöntőt is játszottunk, abban az értelemben, hogy négy olyan csapat ellen játszottunk, amelyek szintén könnyen eljuthattak volna a sorozat ezen szakaszába. Szeretnék a srácoknak ezt megköszönni."

"Megtanultam ebből a tanulságot, azt, hogy a munkám nem ér véget a végső sípszóval, vagy azzal, hogy bejutok egy elődöntőbe, és sütkérezem a sikerben. Most az a dolgom, hogy elemezzem, miért nem jutottunk el a döntőig. Úgy gondolom, hogy az ellenfelünk jobb csapat volt nálunk. Mindig is azt mondtam, hogy mindent beleadunk, és mindent megteszünk a pályán és azon kívül is, hogy megnehezítsük az életüket. Ezek után, ha az ellenfél még mindig jobb nálunk, akkor ezt méltóságteljesen elfogadjuk. Ebben a tekintetben a Bayer megérdemel egy kalapemelést, mert véleményem szerint ma ők voltak a jobbak."

"Ami Dybalát illeti, ő tényleg elérhetővé tette magát. Még mindig az öltözőben van, ahol jégkezelésben részesül, annak ellenére, hogy nem játszott. Tegnap 10 perc edzés után ismét érezte a zúzódást. Elkerültük, hogy súlyos sérülést szenvedjen. Úgy vittük el Leverkusenbe, hogy ha tíz perccel a vége előtt 1-0-ra vezetünk, akkor bevetjük, hogy megpróbáljunk vele varázsolni valamit. A meccs azonban nyilvánvalóan másképp alakult. Talán vártam volna a hosszabbításig a bevetésével, hogy ne játsszon túl sok percet."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Leverkusen, Európa liga