De Rossi: Alázatosnak kell maradnunk!

De Rossi: Alázatosnak kell maradnunk!

Daniele De Rossi úgy véli, hiába a magabiztos előny, a csapatnak alázatosnak kell maradnia.

Daniele De Rossi nem volt dicsekedős kedvében azt követően, hogy csapata 4-0-ra legyőzte a Roberto De Zerbi vezette Brightont az Európa Liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A mérkőzés utáni interjújában De Rossi szerény maradt, és óvatosságra intett az angliai visszavágó előtt.

"Azt hiszem, minden csapatnak vannak hullámvölgyei. Hogy őszinte legyek, nem csináltam túl sokat, minden nagyon simán ment a maga útján." - jegyezte meg a fiatal edző a Sky Sportnak.

"Nagyon boldog vagyok, de úgy gondolom, hogy erősek vagyunk, és megnyerjük azokat a meccseket, amelyeket meg kell nyernünk. Olyan játékosaink vannak, akikről más edzők álmodnak."

Arra a kérdésre pedig, hogy hogyan érte el a csapatánál ezt a szintű javulást, a következőket felelte:

"Nem csináltam semmi különöset, próbálom őket erősíteni az edzéseken, mert a futballban sokat kell futni. Emberként kezelem őket, ők pedig reagálnak a pályán."

"Boldog vagyok, de azért látom az apró részleteket. Nagyon sok olyan dolgot láttam, ami tetszett, de bőven akadnak olyanok, amiken még javítani kell. A második félidőben feljebb kellett volna menni a pályán, de nem tettük."

"Ettől függetlenül elégedett vagyok a fiúk teljesítményével és ahogy végig koncentráltak a mérkőzésen." - tette hozzá.

"Szerződéshosszabbítás? Én csak azt a munkámat végzem, amit szeretek, egy olyan helyen, amit imádok. Most egy másik csapat ellen játszunk, egy másik különleges edzővel. Egy hét múlva megyünk Angliába, de ha úgy gondoljuk, hogy már továbbjutottunk, akkor komoly gondjaink lehetnek."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, De Rossi, Brighton, Európa liga