CSZKA - Roma összefoglaló

CSZKA - Roma összefoglaló

180 perc nyereség.

Több szempontból volt nagyon fontos ez a tegnapi bulgáriai kirándulás: Először is, a hétvégi, Inter elleni kiábrándító vereség után valahogyan talpra kell állni, ehhez kellemes ellenfélnek ígérkezett az eddig 1 gólt és mindössze 1 pontot szerző és biztos csoportutolsó CSZKA Szófia. Másodsorban, az egy évvel ezelőtt elszenvedett vereség miatt illett visszavágni a hazaiaknak, hiába volt az a meccs számunkra már tét nélküli. Végül pedig bízhattunk abban, hogy a Bodø/Glimt pontvesztésével győzelem esetén az első helyen zárunk, ezáltal pedig megkíméljük magunkat egy februári oda-visszavágós párharctól. A háromból utóbbi kettő sikerült, az első egyelőre kérdéses.

A mérkőzés kronologikus felsorolásától eltekintve csak néhány gondolatmorzsa:

  • A bajnokságban 24 gólból 4 született rögzített helyzetből, az EKL-ben 18/1. Tegnap hét szöglet, több, jó helyről járó szabadrúgás volt a mérleg és egyik sem jelentett veszélyt. Pellegrini hiányában (aki szintén nem ebben a legerősebb) egyszerűen nincs jó pontrúgónk
  • Abraham megérkezni látszik, az elmúlt 5 mérkőzésen 5 gólt szerzett, remélhetjük, hogy most már a rangadókon is betalál
  • Borja Mayoralt nem biztos, hogy el kellene engedni télen (főleg ha nem érkezik a helyére senki), a Konferencia Liga szintjén és az alsóházi csapatok ellen tavaly is bizonyította, hogy hozzá tudja tenni azt a 6-8 gólt a teljes szezonban, amit egy – jelenleg – 4. számú csatárnak hozzá kell
  • Fuzatonak ez volt az első tétmeccse idén, mi lesz velünk, ha véletlenül Rui Patrício megsérül?
  • A bajnokságban egyszer sem kaptunk gólt az utolsó 15 percben, tegnap kettőt is. Fáradunk?

A csoportkört pontosan ugyanazzal a mérleggel zártuk, mint tavaly az Európa Ligában (13 pont, 4 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség), a gólkülönbségben ugyan van számszerű változás (18-11 és 13-5), de arányaiban gyakorlatilag ez is megegyezik, ha a norvégiai mészárlást leszámítjuk, egész korrekt mutató jön ki. A másik mérkőzés döntetlenjével pedig rájátszás nélkül jutottunk be a legjobb 16 közé, és ez a két meccs akár a bajnokságban, akár az EKL-ben még jól jöhet, mert így márciusig nem kell a nemzetközi szerepléssel foglalkozni. Főleg annak fényében előny ez, hogy egyre több a sérült, José amúgy sem a rotálás híve, plusz január-februárban indul számunkra is a Coppa Italia.

A magabiztos győzelem tehát hellyel-közzel sikerült, a szoros eredmény ellenére valójában nem volt kérdéses a 3 pont egy percig sem. A végén kapott gólok mellett viszont nagyobb bosszankodásra ad okot Zaniolo sérülése, akit ma vizsgálnak meg Trigoriában. Annyiban jogos volt a becserélése Mourinho részéről, hogy eltiltás miatt a hétvégén a Spezia ellen biztosan nem játszik Nicolo, de ha az orvosok úgy ítélik meg, az idén hátralévő két mérkőzésen (Atalanta, Sampdoria) sem látjuk már a pályán…Folytatás hétfőn a már említett Spezia ellen.

Pontozzunk:

Fuzato 6 – Az első gólról nem tehetett, a másodikat talán megfogja, ha nem most véd először a szezonban, ezen kívül nem akadt dolga.

Mancini 6 – Ő sem lesz a Spezia ellen sárgák miatt, tegnap is begyűjtötte mondhatni szokásos lapját.

Ibanez 6 – Sokkal jobban néz ki a játéka a belső posztokon.

Kumbulla 6 – Ha mindenki egészséges, csak 4. számú védő, de Mancini eltiltása miatt a hétvégén is játszani fog minden bizonnyal, abban pedig ott a rizikó.

Karsdorp 7 – Két gólpassz, de Wildschut beállása utána hátul meggyűlt a baja honfitársával.

Bove 6 – A második gól előkészítésében kulcsszerepe volt, de emellett is bátran játszott, de a lendülete olykor Zaniolo-i méreteket öltött, úgyhogy a második sárga előtt jó döntés volt lehozni.

Cristante 5 – Nem sok említésre méltó történt vele 75 percig, aztán mindkét kapott gólt mellőle szerezték.

Veretout 6 – Teszi a dolgát, de hiányoznak a játékából a jó passzok, a lendületes megindulások, ráadásul most már nem csak a büntetőket rontja el, hanem a pontrúgásai is veszélytelenek.

Vina 6 – Ő is kiosztott szélső védőként egy gólpasszt, de egy az egy ellen ismét bele-belehibázott védekezésben. Nagyon hiányzik már egy jó Spinazzola. 

Mayoral 7 – Az összes veszélyes támadásunkban benne volt, gólt szerzett, bizonyította, hogy az ilyen meccseken bőven lehet rá számítani.

Abraham 7 – Sokkal kevesebbet lépked vissza, mint a szezon elején, így valószínűleg több energiája marad a befejezésekre. Kifejezetten jót tett neki a formációváltás is, a kétcsatáros játék óta elkezdte termelni a tizenhatoson belüli, egy-két érintéses góljait.

Villar 6 – Több mint egy hónapos kihagyás után játszott újra, ráadásul a pálya sem kedvezett az ő stílusának. Bove helyére jött, de az előrejátékban egyáltalán nem tudott részt venni.

Zaniolo – Eddig úgy vigyáztunk rá, mint a hímes tojásra, jó lenne, ha most is csak elővigyázatosságból cseréltük volna le…

Shomurodov 5 – Egyre görcsösebbnek tűnik az üzbég, elveszíti a párharcait, kihagyja a helyzeteit, sokszor szituációban rosszul is dönt. Lehet, hogy a tegnapi meccs után Mayoral mögé kerül a listán?

Darboe – Ő sem kapott lehetőséget az utóbbi hetekben, de látva Cristante formáját, Diawara vagy ő akár szóhoz is juthat a következőkben.

Forrás: https://asroma.hu

Címkék: AS Roma, összefoglaló, CSZKA Szófia, Konferencia Liga