Cristante: Ez a csapat remek dolgokat érhet el

Cristante: Ez a csapat remek dolgokat érhet el

A Feyenoord elleni EL-visszavágó előtt Bryan Cristante válaszolt az újságírók kérdéseire.

A Romának az első meccsen nem jött össze a gól, de jól játszott. Abból a meccsből lehet önbizalmat meríteni?

"Mindenképpen. Tudjuk, hogy nagyon jól játszottunk, még akkor is, ha nem értünk el jó eredményt. Így kell folytatnunk, és még jobban kell játszanunk, hogy megnyerjük a meccset."

Minden nyáron úgy tűnik, hogy lecsúszol a rangsorban, de aztán végül mégis többet játszol, mint bárki más. Miért van az, hogy pótolhatatlannak tűnsz?

"Ez ugyanaz a kérdés, mint mindig. Keményen játszom és mindent beleadok, mindig. Ha az edzők szeretnek, akkor engem választanak. Én csak próbálok tenni a csapatért. És azt teszem, amit tennem kell."

Hogy érzed magad?

"Elég jól."

Készen állsz a játékra?

"Abszolút."

Mit gondolsz, miért választja most több nagynevű játékos a Romát, mint amikor te is érkeztél?

"Először is, nagyszerű klub áll mögöttünk. Az új tulajdonosok nagyon sok dologban rendet tettek..."

Korábban nem ez volt a helyzet?

"Korábban volt egy átmeneti időszak. Az egy más időszak volt. Majdnem a Pallotta-éra végén csatlakoztam. Volt egy átmeneti időszak, amikor tudtuk, hogy a klubot el fogják adni, és akkor jöttek Friedkinék. Egy erős klubot építettek. Időbe telik, de nagyszerű munkát végeznek. Egy kiváló edzőt hoztak, az egyik legjobbat Európában. Úgy gondolom, hogy mindez együttesen segítette a klub fejlődését."

Te már veteránnak számítasz, hiszen öt-hat éve vagy itt. Mi változott a csapat szintjén? Kívülről úgy tűnik, hogy nagyobb az egység. Van valami titok?

"Először is, úgy gondolom, hogy néhányan vagyunk, akik már több éve folyamatosan a Románál vannak. Minél több játékos játszik együtt több szezonon keresztül, annál jobban összeforr a csapat. Azok, akik már régebb óta itt vannak, jól tették a dolgukat, és mindenkit befogadtak."

Szerinted ez a csapat jobb a továbbjutásos párharcokban, mint a hosszabb menetelésben? Ha igen, miért?

"Nem hiszem. Szerintem ez inkább a létszámmal, a csapattal függ össze. Gyakran sok sérüléssel érkeztünk a szezon végére, és nincs hatalmas keretünk. Amikor a végére érsz, és minden meccs döntő a bajnokságban és a kupában, talán tudat alatt egy kicsit többet adsz egyes meccseken, és egy kicsit kevesebbet másokon. Jelenleg mindenki itt van, és kevés sérüléssel küszködünk, és mindkét sorozatban sikerül egyenletesen teljesítenünk."

Volt egy időszak a szezon elején, amikor Nemanja Maticcsal együtt játszottatok középen, és nehezen tudtátok lefedni a pálya teljes szélességét, amikor nem volt nálatok a labda. Ezt követően jelentős javulás következett be. Mi változott?

"Ahogy már korábban is mondtam, minél többet játszotok együtt, annál jobban megértitek egymást, és annál több dolog jön automatikusan. Egyszerűbbé válik, és jobban megismered a csapattársadat. Ez részben azzal függ össze, hogy hány meccset játszotok együtt - ez segített abban, hogy az egész csapat könnyebben játsszon."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Cristante, Feyenoord, Európa liga