Cengiz Ünder a Roma játékosa lett

Cengiz Ünder a Roma játékosa lett

A klub hivatalosan is megerősítette, hogy leigazolta Cengiz Ündert a török Basaksehir együttesétől.

A 20 éves játékos 13.4 millió euróért igazol a Romához és amennyiben teljesülnek bizonyos teljesítményfüggő feltételek mind a klub, mind a játékos részéről, úgy további 1.5 milliót fizet majd a Roma.

A török válogatott focista 5 éves szerződést kötött és 2022. június 30-ig írt alá.

"Boldog vagyok, hogy itt lehetek és alig várom, hogy találkozzak a szurkolókkal. A célom az, hogy állandó játéklehetőséghez jussak olyan gyorsan, amennyire csak lehet."- mondta a játékos.

A sokoldalú játékos, aki pénteken ünnepelte 20. születésnapját a Bucasporban kezdett el futballozni és 2014 nyarán onnan igazolt az Altinordu együtteséhez.

50 meccs és 11 gól után tavaly elhagyta a másodosztályt és aa Basaksehir szerződtette, ahol 32 meccsen lépett pályára és 7 gólt szerzett a török elsőosztályban, amivel csapata a Bajnokok Ligája selejtezőt érő második helyen végzett.

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy Cengiz személyében egy ilyen technikás játékost igazoltunk. Biztosak vagyunk benne, hogy gyorsan alkalmazkodni fog az új környezethez és a tehetsége, valamit a tudása értékes plusz lesz majd a csapat számára."- mondta róla Monchi.

Fiatal kora ellenére már bemutatkozott a felnőtt válogatottban is, eddig 4-szer játszott és 2 gólt szerzett.

Cengiz a 17-es mezt viseli majd.

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Cengiz