Bove: Mourinho nagyon különleges edző

Bove: Mourinho nagyon különleges edző

A Roma fiatal játékosa pályafutása legnagyobb kihívására, a Sevilla elleni Európa Liga-döntőre készül.

A 21 éves olasz középpályás Mourinho alatt tört be a Roma első csapatába, és az idei szezonban kezdett el rendszeresebben szerepelni, ami azt jelenti, hogy 31 mérkőzésen 1228 perc játéklehetőséget kapott a portugál trénertől.

Bove volt a Roma hőse a Bayer Leverkusen elleni Európa Liga-elődöntőben, ő szerezte az egyetlen gólt, amellyel csapata a döntőbe jutott. Mourinho bizalma a fiatalemberben mostanra kezd kifizetődni, és alig várja, hogy május 31-én a Sevilla ellen pályára léphessen.

"Gyermekkorom óta mindig is szenvedélyesen szerettem a sportot. Különösen szerettem teniszezni és focizni, bár mindkét sportágban jó voltam, választani kényszerültem."

"A fejlődésemet elemezve úgy érzem, hogy a helyes utat választottam."

A játékos kitért arra is, milyen érzés számára az, hogy egyre több játéklehetőséget kap Mourinho irányítása alatt.

"Erős, szinte leírhatatlan érzelmeket élek át. Mint amikor bekerültem a Roma ifjúsági csapatába, vagy most, amikor gólt lövök a Stadio Olimpicóban. Számomra az számított a legjobban, hogy jól érezzem magam, és azt a sportot játsszam, amit szeretek."

"Aztán ahogy felnőttem, megértettem, milyen fontos egy olyan klubnál játszani, mint a Roma, és kezdtem magam a csapat részének érezni, köszönhetően a José Mourinho által adott lehetőségeknek is."

A 21 éves játékos beszélt a Romával kapcsolatos ambícióiról is.

"A következő lépés az lesz, hogy állandó kezdő legyek, ezt kell kiharcolnom. Tudom, hogy még csak az elején járok, és hogy még hosszú út áll előttem. Tudom, hogy hálásnak kell lennem a bizalomért, amit a csapat jelenleg belém helyez, és ez a legfontosabb dolog."

Végül Bove elmondta gondolatait Mourinhoról és a játékosokkal való kapcsolatáról.

"Szerintem ő egy különleges ember, mert ő egy igazi ember. A csapat többi tagjával is úgy bánik, mint velem, nem tesz különbséget senki között, és ez a legfontosabb dolog. Ha van valami mondanivalója, akkor azt egyenesen az arcodba mondja, és én jobban szeretem az ilyen embereket."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Bove, Sevilla, Európa liga