Bove: Létfontosságú volt, hogy megnyerjük ezt a meccset

Bove: Létfontosságú volt, hogy megnyerjük ezt a meccset

A Roma fiatal játékosa szerezte a Leverkusen elleni mérkőzés egyetlen gólját, amivel az olasz csapat előnybe került a visszavágóra.

A gól, majd az egész stadion álló ovációja, amikor lecseréltek... Éreztél valami különlegeset ezeknél az alkalmaknál?

"Nem vagyok egy hideg, érzelemmentes ember, csodálatos dolgokat éreztem magamban. Nagyon örülök a gólnak és a csapat eredményének. Döntő volt, hogy megnyerjük az első párharcot. Csütörtökön ugyanazzal a vággyal és ugyanazzal a karakterrel megyünk majd Németországba, mint tettük azt ma."

Mindenkinek tetszett a mentalitás és az a szívósság, amivel a labda után mentetek. Ez tükrözi ennek a csapatnak a mentalitását Európában?

"Igen, abszolút. Különösen Európában, ha nem teszed bele minden labdába minden energiádat, elszántságodat és intenzitásodat, akkor azt kockáztatod, hogy bajba kerülsz. Ma nagy intenzitással játszottunk, és ennek nagyon örülünk."

A csapat végig irányította a játékot.

"Igen, az elején gondot okoztak nekünk két-három támadással, de tudtuk, hogy nagyon jó csatáraink vannak, akik gyorsak és hamar helyzetbe tudnak kerülni. Eltartott egy darabig, amíg belerázódtunk, de aztán remekül játszottunk".

Az első európai gólodat dedikálod valakinek?

"Konkrétan senkinek, de a családomnak és azoknak az embereknek, akik közel állnak hozzám. Lehet, hogy közhelyes ezt mondani, de igaz. Azok, akik mindig ott vannak, a pályán is segítenek."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Bove, Bayer Leverkusen, Európa liga