Borja Mayoral a Roma család új tagja

Borja Mayoral a Roma család új tagja

A spanyol támadó tegnap írta alá két éves szerződését a Romával.

A 23 éves játékos még nem tagja az Udinese elleni keretnek, de már alig várja, hogy az új csapattársaival futballozhasson.

"Nagyon örülök neki, hogy itt lehetek."- kezdte Mayoral az asroma.com-nak.

"Nagyon intenzív néhány nap áll mögöttem, de már itt vagyok és alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát."

Miért a Romát választottad?

"Azt hiszem a Romát nem kell bemutatni. Egy komoly klubról van szó, és büszke vagyok rá, hogy ezt a csapatot képviselhetem."

"A klub megmutatta, hogy tényleg akar engem, és ezért is vagyok itt. Beszéltem az edzővel és az általános igazgatóval, akik megmutatták, hogy bíznak bennem, ezért örülök neki, hogy ide igazolhattam."

Említetted, hogy beszéltél Fonsecával. Mit mondott neked?

"Felhívott, és elmondta, hogy komolyan érdeklem, már elég régóta figyelemmel követ, és szeretné, ha csatlakoznék a csapathoz. Hozzátette, hogy szerinte hatalmas potenciál van bennem, fiatal vagyok, és nagyon sokat tudnék adni a csapatnak."

"Miután beszéltem vele, mindent megtettem, hogy a lehető leghamarabb ide tudjak igazolni."

Zidane nyilatkozta azt, hogy szinte minden lövésedből képes vagy gólt szerezni. Ez a legnagyobb erősséged?

"Igen, elsősorban gólszerző játékos vagyok, de a 16-oson kívül is a csapat segítségére tudok lenni. Nagyon keményen dolgozom a pályán, és én is csapatjátékos vagyok."

"Mindent megteszek majd, hogy helyem legyen a csapatban, és hogy segítsek elérni a kívánt célokat. Ez az új kihívás nagyon izgalmas számomra."

"A Serie A nagyon sokat fejlődött, és fejlődik, és biztos vagyok benne, hogy sokat fogok tanulni az olasz futballról. Tudom, hogy nagyon nehéz az olasz védők ellen játszani, de engem ez fog hozzásegíteni ahhoz, hogy még jobb játékos legyek."

Nem ez az első külföldi kalandod, hiszen játszottál már a német Wolfsburgban, igaz akkor nagyon fiatal voltál még. Sikerült akkor fejlődnöd?

"Nagyon sokat fejlődtem, hiszen csak 19 éves voltam, amikor oda igazoltam, és a Wolfsburg a Bundesliga egyik legjobb csapata. Szerencsém volt, mert olyan játékosokkal játszhattam együtt, mint Mario Gomez, aki egy legenda ott. Most már teljesen más játékos vagyok, érettebb, sokkal tapasztaltabb."

"Már nem az a fiatal srác vagyok, mint aki a német együtteshez került."

Már négy spanyol van a Roma keretében. Beszéltél már bármelyikükkel is?

"Igen, nagyon jó, hogy vannak rajtam kívül is spanyolok, mert például a Wolfsburgban nem voltak, bár sokan beszéltek spanyolul. Ez azért is jó, mert ők sokat tudnak segíteni nekem."

"Mindegyiküket ismerem, de a legközelebb Pedro áll hozzám. Tenerifén együtt nyaraltunk, évek óta ismerem őt. WhatsApp-on beszéltem vele, és biztos vagyok benne, hogy jól kijövök majd mindenkivel."

Mit üzensz a Roma szurkolóinak?

"Minden tőlem telhetőt megteszek és beleadok a csapatért. Hálás vagyok a klubnak azért, amit értem tett, hogy leigazoltak engem, és hogy bíznak bennem."

"Remélem, hogy remek szezonunk lesz, én mindent megteszek majd."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mayoral, interjú