Belotti: Mindig arra koncentrálok, hogy mit tudok hozzátenni a csapathoz

Belotti: Mindig arra koncentrálok, hogy mit tudok hozzátenni a csapathoz

Az olasz támadó elárulta, olyankor is próbál hasznos tagja lenni a csapatnak, amikor nem lép pályára.

A szurkolók nagyon jól fogadtak - milyen hatással volt ez rád?

"A szurkolók eddigi fogadtatása nagyon sokat jelentett számomra - mert úgy gondolom, ez azt jelenti, hogy a lelkesedésem és a vágyam, hogy ide jöjjek Rómába, átjött, és ezt értékelték. Annak ellenére, hogy eddig még nem játszottam sokat, igyekszem biztosítani, hogy mind a kispadról való szereplésem során, mind pedig a kezdőként való szereplésem során hozzájáruljak a sikerhez."

"Ugyanakkor sokat gondolok a csapatra, és megpróbálok segíteni akkor is, amikor nem játszom. Mert tudom, hogy egy csapatban, ahol ennyi mérkőzés és ennyi játékos van, mindig szükség van egy-egy bátorító szóra itt, vagy egy beszélgetésre ott. Úgyhogy igyekszem a lehető leghasznosabb lenni, bármilyen helyzetben is kerülök."

Láthatunk Tammy Abraham oldalán játszani? Próbáltátok már ezt az edzéseken?

"Mindig az alapján edzünk, amit az edző szükségesnek tart. Ő az, aki előkészíti a meccseket és minden mást, a következő meccsre koncentrálva. Nekünk, játékosoknak az a dolgunk, hogy biztosítsuk, hogy készen állunk erre."

"Eddig csak egy kisebb periódusban, egy meccsen játszottunk együtt, a Helsinki ellen. De ha az edző tényleg így dönt, akkor tudjuk, mit kell tennünk. Mert ez olyasmi, amin dolgoztunk az edzéseken, és ez egy extra lehetőség számunkra."

"De még egyszer mondom, ezek olyan döntések, amelyek az edzőn múlnak, és számunkra, akár egy csatárral kezdünk holnap, akár kettővel, csak biztosnak kell lennünk abban, hogy készen állunk."

Ha együtt játszanátok, mit gondolsz, hogyan illeszkedne a játékstílusotok?

"Azt hiszem, ezt a kérdést az edzőnek kellene feltennie, nem nekem! Szerintem Tammy és én különböző tulajdonságokkal rendelkezünk, és más stílusban játszunk. De amikor bizonyos csapatokkal találkozol, lehet, hogy másképp játszol, mint mások. Szóval azt hiszem, ez inkább az edző dolga, és erre csak ő tud most válaszolni."

Hogyan látod a csatárposztért folytatott versenyt Tammyvel?

"Ez egy jó dolog. Tudom, hogy Tammy nagyszerű csatár, angol válogatott. Ahogy mindig is mondtam, ez egy lehetőség számomra, hogy kipróbáljam magam. Kihívásként tekintek rá, mert tudom, hogy ha játszani akarok, akkor minden edzésen és minden lehetőségen meg kell mutatnom, hogy mire vagyok képes."

"Tudva, hogy van egy másik nagyszerű csatár, egyértelmúen mindig arra kell törekednem, hogy egyre jobb legyek. Ez motivációt és éhséget ad nekem - mert amikor elérsz egy bizonyos szintet, egy ilyen csúcsszintet, akkor biztosnak kell lenned abban, hogy egyre többet és többet kell tenned."

Más Belottit fogunk látni most, két hét után, amikor már volt lehetőséged keményen edzeni? Szükséged volt arra az extra edzésidőszakra a válogatott szünetben?

"Nagy szükségem volt rá. Nagyon jót tett nekem és a testemnek. Tekintettel arra, hogy akkor később kezdtem az előszezont, mint a csapattársaim, tudtam, hogy szükségem lesz egy kis plusz időre, hogy a legjobb formába kerüljek."

"Az első napom óta, amikor csak lehetőségem adódott arra, hogy extra munkát végezzek az edzéseken, éltem vele. Ezt tettem a válogatott szünetben is. Szóval igen, jelenleg jól érzem magam. De az igazi teszt mindig kint van a pályán, a szavak nem jelentenek olyan sokat. Ha az eredmények kint a pályán is látszanak, akkor az azt jelenti, hogy minden jól megy."

Mit jelent számodra, hogy egy olyan ember az edződ, mint José Mourinho?

"Ez megtiszteltetés számomra. Neki a karrierje, a trófeái és minden más magáért beszél. De ami a legmegdöbbentőbb benne, hogy úgy tűnik, minden nap erősebb győztes mentalitással rendelkezik, mint akár az előző nap. Szerintem ez az egyik legnagyobb erőssége, és ezért edzett nagyszerű klubokat és nagyszerű játékosokat a pályafutása során."

"Az, hogy itt találom magam, és vele dolgozom, csak pozitívum lehet számomra, mert annyi tanácsot tud adni, amivel fejlődhetek - és betekintést nyerhetek az összes nagyszerű csatár munkájába is, akit valaha edzett. Szóval ha van valami, ami nekem is beválhat, akkor azt meg kell fogadnom és dolgozom kell rajta."

 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Belotti, Real Betis, Európa liga