Baldissoni: Pjanic távozni akart

Baldissoni: Pjanic távozni akart

A Roma általános igazgatója elismerte, Miralem Pjanic kérte, hogy aktiválják a szerződésében lévő kivásárlási záradékot.

A Corriere dello Sport címlapján egy olyan szöveg jelent meg, miszerint Pjanic egyik barátjának azt állította, hogy a Roma 15 perc alatt eladta őt.

"Amikor a professzionális határok sérülnek, akkor közbe kell avatkozni."- nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Baldissoni a Roma Radio-nak.

"Nagyon sok pletykát olvastunk a Pjanic üggyel kapcsolatban. A mai újságokban egy feltételezett privát baráti beszélgetést olvastunk, amit a játékos tagadott."

"Beszéltem a sráccal ma reggel és azt mondta, hogy ő ilyet soha nem mondott. Elmondtam neki, hogy védje meg magát és legyen óvatos, de mindenek felett változtatni kell azon, ahogy a dolgok ebben a városban működnek."

Baldissoni nem tagadta viszont, hogy Pjanic a Juventushoz fog igazolni, mindössze azt cáfolta, hogy a Roma tette volna meg az első lépést.

"Tök nevetséges, hogy ide kell jönnünk és fel kell olvasnunk hivatalos dokumentumokat csak azért, hogy olyan dolgokat cáfoljunk, amik nem igazak. Vannak bizonyos szerződéses megállapodások, ez igaz, és az törvényes, hogy valaki része lehet a tárgyalási folyamatnak, hiszen ez teljesen elfogadott egy klubnál."

Ezt követően Baldissoni fogta a nála levő hivatalos nyilatkozatot Pjanictól, és felolvasta.

"Tisztelt AS Roma SpA, Mauro Baldissoni általános igazgató figyelmébe,

Ezennek szeretném tájékoztatni Önt, hogy a korábbi megállapodás értelmében szeretnék élni azon jogommal, hogy egy másik klubhoz szerződjek. Szeretném arról is tájékoztatni, hogy szeretnék élni az átigazolási díj engem illető 20%-val azzal, hogy másik csapathoz igazolok és ez a másik csapat a Juventus Football Club. Köszönöm, és kérem, keressenek meg, hogy véglegesítsük a szerződéses formaságokat.

Üdvözlettel, Miralem Pjanic."

Baldissoni ezt követően egyértelműen kijelentette, a klub ez ellen semmit nem tudott tenni.

"Nem tudunk mit tenni azokkal a feliratokkal, amiket az edzőközpontban kiírtak a szurkolók és amik sértik a játékosokat és a stáb tagjait, azokkal a visszaélésekkel, amik a közösségi médián keresztül történnek, miszerint James Pallotta hazudott a szurkolóknak."

"Egyszerűen nem normális, hogy ki kell ide álljunk és hivatalos dokumentumokkal kell bizonygassuk azt, amit megmondtunk. A média megmérgezi a Roma szurkolóit, mi viszont azért vagyunk, hogy megvédjük őket."

"A sztorikat először igazolnia kellene a médiának, aztán publikálni, különben az egész csak alaptalan pletyka."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Baldissoni, Pjanic