Baldissoni: Örülünk, hogy Dzeko maradt

Baldissoni: Örülünk, hogy Dzeko maradt

A Roma igazgatója kijelentette, örülnek annak, hogy Edin Dzeko végül maradt a Romában.

Mit fog csinálni a Roma a hátralevő pár órában?

"Azt hiszem, hogy már nem sokat, egy srác érkezett, most esik át az orvosi vizsgálatokon, ő fogja Emersont pótolni. Amint ezzel megvagyunk, a sportigazgató még éber marad az átigazolási időszak végéig, mert bármi felmerülhet, de nem számítunk már semmire."- nyilatkozta a Radio 24-nek Baldissoni.

A Roma megtartotta Dzekot és Nainggolant, de a profit érdekében eladta Emersont.

"Úgy gondolom, helyénvaló tisztázni, ez a város olyan hely, ahol gyakoriak a zavarkeltések. Nem könnyű eladni, a kluboknak követniük kell a Fair Play szabályait. Ez nyilvánvalóan korlátozásokat tartalmaz bizonyos műveletekre vonatkozóan, nekünk pedig el kell érnünk a kiegyensúlyozott költségvetést, a költségeinknek meg kell egyeznie a bevételeinkkel. A Romának nincs szüksége pénzre, mert szilárd tulajdonos áll mögöttünk, egy olyan, amelyik 98 millió eurót költött működési költségekre az elmúlt 15 hónapban."

Miért kellett akkor januárban eladni?

"A Roma mindössze egyszer, tegnap adott el, mert lehetősége nyílt rá. Egy veszteséges csapatot örököltünk, amelyik büntetések és szankciók elé nézett.  A csapat továbbra is versenyképes a pályán, miközben a működési költségek és a bevételek közötti különbséget egy sor értékes játékos eladásából származó összeggel pótoltuk ki, ezzel tudtuk a könyvelésünket egyensúlyban tartani. Amikor egy váratlan ajánlat érkezik, mint Dzeko esetében, akkor bizony megfontoljuk az ajánlatot, hogy mennyire érdekes számunkra."

Végül miért nem lett a Dzeko ügyből semmi?

"A Roma tiszteletben tartotta a játékos kérését, habár talán érdekes lehetett volna a dolog. De mi nagyon örülünk annak, hogy maradt, mert Dzeko egy igazi bajnok."

Elég rossz a hangulat a klub körül, miközben az olyan drágán vett játékosok, mint Schick nem teljesítenek valami jól...

"A pénz és a beruházások nem szigorúan kapcsolódnak a vásárláshoz, sem a szerződések megújítása, mint Strootman és Florenzi esetében. Nagyon fontos, hogy megtartsuk a játékosok fontosságának struktúráját, ezzel tudunk versenyképesek maradni. Valami nem működik, jobban kell csinálni valamit, de ez a csapat decemberig bizonyította, hogy tud jól játszani és eredményesen szerepelni. Aztán december közepére a teljesítmény már nem felelt meg az elvárásoknak, a szurkolók is elégedetlenek lettek, ezért a kifütyülésük teljesen jogos."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, Baldissoni