Artem Dovbyk az új igazolás

Artem Dovbyk az új igazolás

A klub hivatalos közleményben jelentette be az ukrán támadó érkezését.

A klub megegyezett a spanyol bajnokságban szereplő Gironával a júniusban 27. életévét betöltő ukrán játékos végleges átigazolásával kapcsolatban.

A ballábas és intelligens játékos, Artem a 2023/24-es szezonban 36 mérkőzésen szerzett 24 góljával a La Liga góllövőlistájának élén végzett, emellett nyolc gólpasszt is kiosztott. Ezek a lenyűgöző számok hozzájárultak a katalán klub történelmi első Bajnokok Ligája-kvalifikációjához, amely az előző szezonban a harmadik helyen végzett a spanyol élvonalban.

Dovbyk az ukrán válogatottal a 2020-as és a 2024-es Eb-n is szerepelt, ahol 2021-ben a Svédország elleni nyolcaddöntőben szerzett döntő fontosságú góljával a negyeddöntőbe juttatta hazáját.

Artem a 11-es mezszámot viseli majd, és ő lesz az első ukrán játékos az AS Roma történetében, aki a klub színeiben játszik. A Friedkin család befektetése a nemzetközi élvonal egyik góllövőjét hozta, és ez lesz az első alkalom, hogy a klub megvásárolja az előző szezon gólkirályát a top 5 európai bajnokságból. Ilyen még soha nem történt a klubnál, még olyan nagy nevek átigazolásával sem, mint Abel Balbo, Gabriel Batistuta, Edin Dzeko, Vincenzo Montella, Roberto Pruzzo, Rudi Voeller vagy Mirko Vucinic.

Üdv a klubnál, Artem!

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Dovbyk