Abraham bízik benne, hogy kilábal a nehéz időszakból

Abraham bízik benne, hogy kilábal a nehéz időszakból

Az angol támadó teljesítménye a jó kezdést követően az utóbbi időben erőteljesen visszaesett, azonban bízik benne, hogy mihamarabb kilábal a nehéz időszakból.

Nagyon jól kezdted a szezont, azonban az elmúlt egy hónap egy kicsit visszaesett a játékod. Hogyan tudod ezt átvészelni - és egyetértesz azzal is, hogy a vasárnapi büntető elég nevetséges volt, és a Premier League-ben soha nem adnák meg?

"Azt hiszem, a futballban vannak időszakok, amikor vannak jó és vannak rossz periódusok. Akkor tanulsz magadról és a csapatodról a legtöbbet, amikor rossz időszakokon mész keresztül. Nekem, egy olyan embernek, aki az én termetemmel és kaliberemmel rendelkezik, és a csapat sok vezetőjének is, ez a legjobb alkalom arra, hogy megmutassuk a minőségünket, megmutassuk a vezetői képességünket, és megmutassuk, hogy a lehető legtöbbet tudunk segíteni a csapatnak."

"Természetesen mindenki a legjobb szezont akarja, és minden meccset meg akar nyerni, de vannak rossz időszakok is - és ez az egyik ilyen. Az a kérdés, hogy hogyan tudunk ezen túllépni."

"Ami pedig a büntetővel kapcsolatos döntést illeti, ilyen dolgok előfordulnak a futballban. A játékvezetőkre nagy nyomás nehezedik a mérkőzéseken, és ők is emberek, és emberi hibákat követnek el. Ez azonban nem az én hatásköröm. Nyilvánvaló, hogy Roma-játékosként és Roma-szurkolóként nem szeretném, ha ezek a döntések ellenünk szólnának, de ezek a dolgok megtörténnek a futballban."

Hogy vagy fizikailag? És mit gondolsz a Roma himnuszáról - láttuk, hogy együtt énekeled a meccsek előtt, milyennek érzed?

"Visszatérve a kérdésre a válogatottal kapcsolatos sérüléssel kapcsolatban, egyre jobban vagyok. Természetesen küzdöttem bokafájdalmakkal és apróbb sérülésekkel itt-ott, szóval arról van szó, hogy hogyan vigyázok magamra. Olyan játékos vagyok, aki mindig segíteni akar a csapatnak, így nem szeretném, ha a sérülések a csapat segítésének útjába állnának."

"Nem szeretek kifogásokat keresni, minden futballista szeretne fájdalom nélkül játszani és 100%-osnak érezni magát, de sajnos ez nem mindig lehet így. De a fizioterapeuták, az orvosi stáb nagyon vigyáz rám, és remélhetőleg hamarosan újra 100%-os leszek."

"Az első naptól kezdve beleszerettem a Romába, az első naptól kezdve, hogy idejöttem. Ahogy láthatjátok, amikor a pályán vagyok, annyira lelkesedem a klubért, és azért, ahogyan ők éreztetik velem a szeretetüket. Olyan érzéssel töltöttek el, mintha már sok éve itt lennék. Így hát meg kell hálálnom nekik a teljesítményemmel és azzal, hogy megmutatom, hogy bármit megtennék ezért a klubért. És remélhetőleg ez így is marad."

"Játékosként szükségünk van arra, hogy a szurkolók a lehető legnagyobb mértékben támogassanak minket. Természetesen a pályán is teljesítenünk kell, hogy megmutassuk, hogy törődünk a klubbal, aztán viszont ez mindkét irányba működik."

Milyen nehézségekkel szembesültél a Premier League-ből a Serie A-ba való átigazoláskor? És milyen José Mourinhóval együtt dolgozni?

A futball mindig kihívás - országot, bajnokságot váltani pedig mindig még nagyobb kihívás. De az edző olyan valaki, aki ellen már játszottam néhányszor Angliában. Volt szerencsém vele dolgozni. Szóval nem mondanám, hogy nehéz, persze, hogy kihívás, és ez egy új dolog, amit én és a csapat még mindig minden nap tanulunk. De azt hiszem, ha egyszer összecsiszolódunk, és ha egyszer megtanultuk és elsajátítottuk a játéktervét, akkor szerintem tényleg egy topcsapat leszünk."

"Addig is tovább kell dolgoznunk és keményen kell dolgoznunk. Minden nap tanulunk egymásról. Ahogy mondani szokták, Róma sem egy nap alatt épült, úgyhogy ez olyasmi, amin folyamatosan dolgoznunk kell."

Arra számítottál, hogy Olaszországban ennyire más lesz, mint Angliában?

"Felnőve, olasz csapatok ellen játszva, különösen a válogatottakban, amikor fiatalabb voltam, ez az egyik dolog, amit megtanultam, hogy nagyon nehéz az olasz csapatokat megtörni. Szóval ez volt az egyik dolog, amire felkészültem, amire számítottam."

"Ez egy tanulási folyamat számomra, ez egy kihívás. Még mindig fiatal vagyok. Sok játékos érkezett már ebbe a ligába, és nem volt sikeres, ahogy te is mondtad. De számomra ez egy tanulási görbe, és arról szól, hogy kidolgozzam a védők gyengeségeit, majd az erősségeimet használjam ellenük. Szóval ez olyasmi, amit minden nap tanulok."

"Időbe telik majd. De ez olyasmi, amit tanulok. Nem vagyok olyan, aki meghátrál a kihívások elől, úgyhogy izgatott vagyok. Azt hiszem, sok jó dolog vár még rám."

Meglepte a Romát a Bodö az első meccsen? És elég csak holnap nyerni - vagy van mit bizonyítani?

"Természetesen úgy mész bele egy meccsbe, hogy soha nem számítasz arra, hogy veszíteni fogsz. Nem akarsz veszíteni. Ahogy legutóbb kikaptunk, az szégyen volt. Jobbak vagyunk ennél, és jobbak vagyunk annál, mint amit aznap mutattunk."

"Úgy gondolom, hogy a holnapi nap tökéletes alkalom arra, hogy helyre tegyük a dolgokat. Hogy megmutassuk, tényleg azért vagyunk itt, hogy harcoljunk, és megmutassuk, mire vagyunk képesek. Ők egy jó csapat, mi is egy jó csapat vagyunk - szóval jó meccsre számítok holnap. Ha ők a legjobb formájukat hozzák, mi pedig a legjobb formánkat, akkor remélhetőleg meg tudjuk szerezni a győzelmet - mert a győzelem az, amire szükségünk van."

A következő büntetőt, amit kiharcolsz, te akarod majd lőni, ahogyan a jelek szerint Torinóban is akartad?

"Nos, csatárként mindig gólt akarsz szerezni, és a pillanat hevében, miután kiharcoltam a büntetőt, magabiztos voltam és úgy éreztem, hogy el tudom végezni. Úgy éreztem, hogy gólt tudok lőni. De ismerjük a végrehajtók sorrendjét, és Jordan Veretout egy nagyon jó büntetőlövő játékos, aki általában gólt szokott lőni."

"Azt hiszem, aznap volt egy kis nyomás, de a büntetőknél mindig van egy kis nyomás. Remélem, hogy gólt fogok szerezni a pályán, és akkor végül talán a jövőben én leszek abban a helyzetben, hogy rúghassam őket."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Abraham, Bodö/Glimt, Konferencia Liga