A Zorya Luhansk elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Zorya Luhansk elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

Jose Mourinho szerint számos veszélyt rejt a holnap esti Konferencia liga találkozó.

Az első benyomásokról:

"Néhány évvel ezelőtt játszottam már a Zorya ellen, el tudják képzelni, hogy akkor mennyire mások voltak decemberben a viszonyok. Nem láttam még a stadiont és a pályát, de rendben van, a hőmérséklet tökéletes a játékhoz."

A Zoryáról, mint ellenfélről:

"Elemeztük, hogy mi lehetséges, láttuk az Európában játszott meccseiket, a Bodøvel játszott meccsüket, de a bajnokságban is a legfontosabbakat, például a Dinamo elleni meccsüket."

"Lehet, hogy holnap változtatnak majd valamit, de mindig is fix felállással játszottak, és nagyon szervezett csapat. Győzni akarunk, de nagyon szervezettek, nehéz helyzetbe hozhatnak minket."

A Konferencia ligával kapcsolatos motivációról:

"Mindig motiváltak vagyunk, természetesen a Bajnokok Ligája és a Konferencia Liga között inkább a Bajnokok Ligáját szeretném megnyerni, de mi a Konferenciában játszunk most, ezért ezt akarjuk megnyerni."

"Ez még messze van: most nem a kupagyőzelem a cél, hanem a holnapi mérkőzés, és hogy azt megnyerjük. Aztán továbbjutni a csoportkörbe."

Arról, hogy a Roma a sorozat egyik favoritja:

"Ez a dolog, hogy a mai európai futballban vannak-e favoritok, egy összetett dolog. Mostanra minden országban minden csapatban van munka és szervezettség, és nem beszélhetünk azokról a hatalmas különbségekről, amelyek néhány évvel ezelőtt még fellelhetők voltak."

"Ez a negyedik különböző csapat, amellyel Ukrajnában játszom, és nem emlékszem könnyű meccsre: az Interrel az utolsó percben nyertem, a Chelsea-vel döntetlent értem el, a Manchesterrel, mindig a Zorya ellen játszottunk, és 1-0-ra nyertünk. Sosem könnyű, és holnap sem lesz az. Egyáltalán nem lesz könnyű, és félő, hogy a koncentrációval problémáink adódhatnak."

Arról, hogy mennyit változtat a Roma kezdőjén:

"A változások egy dolog, a második csapattal való játék egy teljesen más dolog. Nyilvánvaló, hogy néhány játékosnak pihennie kell, másoknak, akik nem játszanak sokat, lehetőségre van szükségük. De erős csapatot fogok pályára küldeni, és a cél a győzelem."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Zorya Luhansk, Konferencia Liga