A Wolfsberger ellen változások lesznek

A Wolfsberger ellen változások lesznek

Az Európa Liga csoportkörének utolsó meccsére változtatásokat ígér Paulo Fonseca.

Hat hónapja lett a Roma vezetőedzője, mi a véleménye most a csapatról?

"Nem akarok a szezon ezen szakaszában értékelni, ezt tegyék meg önök majd a bajnokság végén, de én elégedett vagyok az első hat hónappal. A csapat sokkal jobb már, mint a kezdetekkor, és most elég jól megy a csapatnak."

Holnap a továbbjutásért lép pályára a csapat, majd azt követően újra a bajnokság következik. Szándékozik rotálni?

"Őszintén? Igen, fogok. Nem kizárt, hogy 4-5 helyen is fogok változtatni. Kemény, és fontos meccs vár ránk, de én bízom az összes játékosomban."

Tegnap eldőlt, hogy az Olasz Kupában január 16-án 21:15-kor játszik majd a csapat a Parma ellen, ami Olaszországban az egyik leghidegebb időszak. Mit gondol erről?

"Messze van még az a meccs. Jelen pillanatban csak a holnapi találkozóval foglalkozunk. Lesz időnk még arra a meccsre gondolni."

A Dzeko-Kolarov-Pau Lopez hármasból ki fog játszani holnap?

"Dzeko fog, Kolarov és Pau Lopez nem."

Ma láthattuk, hogy Bryan Cristante újra edzett. Milyen állapotban van? Szükség lesz a téli átigazolási időszakban erősítésre?

"Jelenleg a középpályán rendelkezésemre áll Cristante, Veretout, Diawara, Pellegrini, és Mkitaryan, aki szintén képes ott játszani. Nincs szükség változtatásra. Bryan jobban van már, és szerintem januárban már ő is visszatérhet."

Mi a helyzet Pastoréval és Justin Kluiverttel?

"Kluivert hamarosan visszatér, és a SPAL ellen már biztosan bevethető lesz. Pastore egyéni edzéstervet követ, és szerintem pár héten belül ő is a rendelkezésemre áll majd."

Miért nem játszatja Alessandro Florenzit?

"Nem fogok egyéni dolgokról beszélni. Vannak lehetőségeim, és ezekről most nem akarok beszélni. Amikor úgy gondolom, hogy rá van szüksége a csapatnak, akkor játszani fog, amikor pedig nincs, akkor nem fog játszani. De ugyanez elmondható minden játékosra."

Cengiz Ünder játszani fog holnap?

"Igen."

Nem olyan régóta dolgozik Olaszországban, de többször említette már, hogy mennyire nehéz itt. Nem rémiszti meg Carlo Ancelotti menesztése? Ez talán még jobban rávilágít arra, hogy a Serie A mennyire nehéz?

"Ez egy nagyon nehéz bajnokság, mindig ezt mondtam. Szomorúan láttam, hogy egy edzőtársam elveszítette a munkáját, ráadásul olyan edző, akit nagyon sokra tartok."

Nikola Kalinic hogy van? Tud játszani már?

"Már jól van, jól megy neki az edzéseken, és ő is egy opció számunkra. Dzeko fog holnap kezdeni, de Kalinic újra a rendelkezésemre áll."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Wolfsberger, Európa Liga