A Villarreal mint ellenfél

A Villarreal mint ellenfél

Az Európa Liga nyolcaddöntőbe kerülésért, a Villarreal CF csapatával kell megküzdenünk. Bemutatjuk nektek a "sárga tengeralattjárókat"!

Az Európa Liga nyolcaddöntőbe kerülésért, a Villarreal CF csapatával kell megküzdenünk. Bemutatjuk nektek a "sárga tengeralattjárókat"!

A spanyol kis csapatot, 1923 tavaszán alapították. Jelenlegi "otthonuk" az El Madrigal, ami 25 ezer ember befogadására képes. Jelenlegi 25 fős keretükből, 13-an légiósok, és 10-en válogatott játékosok. Keretük értéke 173 millió euró, a csapat átlagéletkora 27,6.

Akikre majd figyelnünk kell : A Villarreal keretében több, remek játékos található. A két belső védő, Mateo Musacchio és Victor Ruiz hétfőn Antoine Griezmann és Koke ellen is hibátlanul hozta le a mérkőzést (3:0-ra nyert a Villarreal). Roberto Soriano, aki a tavalyi szezonban még az U.C. Sampdoria színeiben játszott, és többek között mi is leakartuk igazolni, szintén fontos láncszeme lett a középpályának. Jonathan dos Santos az FC Barcelona akadémiáján nevelkedett, és 29 mérkőzésen a felnőttcsapatban is szóhoz jutott. Csatár poszton sem gyengébbek. Nicola Sansone neve sem ismeretlen bizonyára páratoknak. A Bayern München akadémiáján szerepelt, az U.S. Sassuolo egyik legjobbja volt a 2015/16-os szezonban. Cédric Bakambu gyors, a lövéseitől minden kapus megrezzen. A kongói csatár egyébként a Villarreal legértékesebb játékosa, a maga 20 millió eurós értékével. Alexandre Pato is nyártól már a Villarreal játékosa, a brazil csatárt korábban hatalmas tehetségnek kiáltották ki az AC Milanban. Roberto Soldalo, ha pályán van, egyértelműen a csapat gólfelelőse. Ő, azonban februárig nem léphet pályára, mivel sérült.

Korábbi találkozások : Kétszer találkoztunk már a Villarreal csapatával ezelőtt, az Európa Liga elődjében, az UEFA Kupában. Akkor, a nyolcaddöntőben találkoztunk. Spanyolországban, 2:0-ra kikaptunk, Sonny Anderson és José Mari góljaival. Rómában viszont, 2:1-re nyertünk, tőlünk Émerson és Cassano volt eredményes. Sokáig vezettünk, viszont Sonny Anderson, sajnos ezen a mérkőzésen is betalált a 66. percben. A Villarreal így, továbbjutott a negyeddöntőbe 3:2-es összeredménnyel.

A két csapat átigazolásai : Egyetlen egy játékos ügyében voltak tárgyalások a két csapat között, a brazil Cicinhot, 2011 januárjában fél évre adtuk kölcsönbe a spanyol csapatnak. Összegzésében, a Villarreal egy verhető csapat, azonban nem szabad alábecsülnünk őket, hiszen tudnak meglepetéseket okozni.

Garda Viktor

Forrás: transfermarketweb.com

Címkék: AS Roma, Villarreal, Európa Liga, Football, Calcio