A Salzburg elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Salzburg elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma egygólos hátrányból várja a Salzburg elleni csütörtök esti Európa Liga találkozót.

Az első kérdések elkerülhetetlenül a sérülésekkel kapcsolatosak voltak, hiszen Lorenzo Pellegrini, Paulo Dybala és Tammy Abraham játéka is kérdéses, előbbi kettő izomproblémákkal küzd, a csatárnak pedig a szemöldökén lévő öltés miatt kell védőmaszkot viselnie.

"Mindannyian a keretben vannak, de nem 100 százalékos állapotban. Együtt fogunk dönteni, nyitottak arra, hogy segítsenek, majd meglátjuk, hogy a kezdőből vagy csak csereként." - mondta Mourinho a sajtótájékoztatón.

"Nehéz megmondani, mit fog csinálni a Salzburg, hiszen az 1-0 előny, de csak minimális. Nem úgy tűnik, hogy olyan filozófiájuk van, mintha idejönnének, és megpróbálnának 0-0-ra döntetlent játszani, általában igyekeznek játszani és támadni. Lehet, hogy hasonló lesz, mint az első meccsen, csak más sors vár ránk, mert akkor a legnagyobb esélyes csapat voltunk, és kikaptunk. Remélhetőleg holnap másképp alakul."

Továbbra is nagy a találgatás Mourinho jövőjével kapcsolatban a Roma kispadján, sokan azt sugallják, hogy nyáron távozni fog.

"A meccs előtti napon az utolsó dolog, amire gondolni akarok, az a jövő, sem az enyém, sem a csapaté. A holnapi napra kell gondolnunk, ahol eldől a továbbjutás. Ebben az esetben a jövő a holnap. Nem akarok a helyzetemről beszélni."

Mourinho a hétvégi, Verona elleni győzelem után a Stadio Olimpicóban a szurkolókat is kritizálta, mivel egyes játékosokat kigúnyoltak és bizonyos helyzetekben fütyültek.

"A minap azzal fejeztem be a sajtótájékoztatót, hogy bocsánatot szeretnék kérni a szavaimért, mert ez nem az én szerepem. Tudom, hogy én vagyok az, akit kritizálniuk kell. Holnap a csapatomtól a megfelelő hozzáállást várom, és ez az, ahol megpróbálhatok pozitívan hatni."

"Nyilvánvalóan hozzászoktunk a szenvedélyes szurkolókhoz, a Kanyarhoz, amely olyan sokat adott nekünk az elmúlt szezonban, különösen ilyenkor a Leicester, a Bodo és a Vitesse elleni sorsdöntő meccsek idején. Velünk voltak, és ha ezt ismét meg tudják tenni, az segít a játék tehetetlenségén, dinamikáján és intenzitásán."

"Ez lesz az a stadionhangulat, amit szeretnénk, és az a hangulat, amit mi képesek leszünk megteremteni. Egy csapat a hozzáállásával és a teljesítményével is hozzájárul a pozitív hangulat kialakításához. Csak magunkat tudjuk irányítani."

"Ezúttal nem kérdezte meg tőlem, hogy mi a fontosabb, a Serie A vagy az Európa Liga, mert tudja a válaszomat, a következő meccs a legfontosabb. Remélem, a közönség megérti, hogy mindent beleadunk."

Georginio Wijnaldum végre visszatérhetett, miután augusztusban egy edzésen lábtörést szenvedett.

"Wijnaldum napról napra javul, az a 10 perc, amit a Verona ellen játszott, megmutatta, hogy jön az intenzitás, így ő egy opció, hogy öt percnél többet játsszon."

"Ma egy alacsony intenzitású edzésünk volt, inkább a taktikára koncentráltunk, de biztos vagyok benne, hogy a srácok meg akarják nyerni a párharcot, és nincsenek kétségeim afelől, hogy megfelelő hozzáállással érkezünk a stadionba. Minden nyomás ellenére, ami alatt vagyunk, a csapat mindig mindent belead, és holnap is így lesz."

 

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Salzburg, Európa liga