A Bodö elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Bodö elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma holnap este sorsdöntő mérkőzést játszik a norvég együttes ellen a Konferencia liga negyeddöntőjében.

Mik az érzései a meccs előestéjén? Mit gondol, hogy áll a csapat a mérkőzés előtt?

"Jól állunk, már várjuk a mérkőzést. Nyilvánvalóan csütörtökön és vasárnap két nehéz mérkőzésen vagyunk túl, vasárnap pedig mélyre kellett ásnunk, hogy végül megszerezzük a kívánt eredményt. De azóta most három napunk volt, ami normális idő arra, hogy teljesen felépüljünk. A játékosok mind jól vannak, nincsenek sérülésgondok, és mindannyian rendelkezésre állunk - továbbra is Spinazzola az egyetlen, aki nem játszhat."

"Tudjuk, hogy nehéz lesz, tudjuk, hogy az ellenfelünk minőségi csapat, és tudjuk, hogy jelenleg 2-1 a javukra. Ez nem újdonság."

"90 percünk van arra, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. Nehéz lesz, és teljes mértékben egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok. De jók vagyunk, jól felkészültünk, és nagyon bízom a srácaimban."

Vissza akar menni a Norvégiában történtekhez? Hogyan fog tudni egy ilyen fontos meccsre koncentrálni anélkül, hogy a körülötte lévő feszültségre gondolna?

"Nem láttam, hogy bármelyik játékos érezné a feszültséget. És a Bodo ellen már lejátszott három meccsünk egyikén sem éreztem. Az első meccs történelmi vereség volt számunkra. Mint klubnak és mint szakembereknek is. De a viselkedésünk szerintem példaértékű volt, ahogyan a vereségre reagáltunk, ahogyan kikaptunk."

"A fair play szellemét, méltóságát és viselkedését mutattuk, ami szokatlan volt. Általában az emberek negatívan reagálnak az ilyesmire, de mi becsületről tettünk tanúbizonyságot, az eredmény megalázó voltán kívül. Ezt követően még két további mérkőzést játszottunk ellenük mindenféle probléma nélkül, a játékvezetővel vagy bármi mással kapcsolatos probléma nélkül."

"Ami csütörtök este történt, az a meccstől különálló dolog volt. A játék normális volt, a meccs vége normális volt, és 45 perccel a meccs után a helyzet normális volt. Aztán volt egy csúnya pillanat, de olyan, ami nem áll összefüggésben semmi mással, ami történt."

"És ennyi. Holnap csak játszani akarunk. És szerintem ők is csak játszani akarnak. Mi is be akarunk jutni az elődöntőbe, és ők is."

"Meglesz a hazai közönség előnye. Ilyen helyzetekben, a kieséses szakaszban, a szurkolók támogatása döntő hatással lehet. Focizni akarunk, ahogyan a többi találkozón is - beleértve azt is, amelyet 6-1-re elveszítettünk."

"Holnap egy olyan futballmérkőzésre számítok, ahol a jobb csapat nyer, és meggyőződésem, hogy mi vagyunk a jobb csapat."

A cserepad kezd igazi értékké válni a Roma számára, a szezonban eddig kilenc gólt szereztek a padról beálló játékosok. Sok szó esett arról is, hogy a kispad mekkora nyomást gyakorol a játékvezetőkre a mérkőzés alatt, de én visszanéztem a vasárnapi meccset, és csak azt láttam, hogy ünnepelték a gólokat és reklamáltak a büntetőkért. Mit tud erről mondani?

"Köszönöm a kérdést, mindkét része tetszik. Nagyon-nagyon fontos, hogy legyenek lehetőségek a kispadról. Most éppen az ellenkezőjét gondolom annak, amit a szezon néhány nehezebb időszakában gondoltam. Azokban a keményebb időszakokban nem sok lehetőségünk volt a padról. Most viszont van négy, öt vagy hat olyan játékosunk, akik rendszeresen kezdtek már meccseken, vagy olyan játékosok, akiket különleges tulajdonságaik révén kiemelkednek a többiek közül."

"A Salernitana elleni meccset nem nyertük volna meg a cserék nélkül. Egy ultra-defenzív csapat ellen játszottunk. Frissességre, taktikai különbségekre volt szükségünk, és addig cseréltünk és cseréltünk, amíg megtaláltuk a módját az egyenlítésnek. Ez rendkívül fontos volt. Aki látta a Real Madrid Chelsea elleni mérkőzését, az rájöhetett, hogy a kispad mekkora különbséget jelenthet az eredményekben."

"Ami a másik kérdést illeti, örülök, hogy látta, amit láttott. Tartom magam egy olyan elvhez, ami már jóval a propaganda előtt is létezett. Az emberek azt mondják, hogy ha folyamatosan ismételgetsz egy hazugságot, akkor néhány ember elkezdi elhinni. De még ha folyamatosan ismételgetünk is egy hazugságot, az mindig hazugság marad. Ez az én válaszom."

Mivel ez egy olyan mérkőzés, amelyet két góllal kell megnyerni, úgy gondolja jobb, ha a megszokottól eltérő felállással kezd?

"Ez csak minimális különbség, nem olyan, mintha 2-0-ra vagy 3-0-ra kaptunk volna ki. Nem kell valami drámai dolgot tennünk, hogy megváltoztassuk a mérkőzés dinamikáját. Csak egyszer kell betalálnunk, hogy kiegyenlítsük az összesített eredményt. Szóval ez egy kicsit sok a drámai változtatáshoz - már csak azért is, mert még arra sem volt időnk, hogy ilyesmivel foglalkozzunk az edzéseken."

"A Salernitana ellen három védővel kezdtünk, és néggyel fejeztük be. Egy csatárral kezdtünk, és végül kettővel játszottunk. Nem sok taktikai meglepetést tudunk okozni. De az üzenet a Salernitana meccs alatt egyszerű volt. Azt mondtam nekik: "Ne aggódjatok, csak 1-0-ra vezetnek, csak a saját játékunkat kell folytatnunk. Ezúttal 90 percünk van erre."

"Szóval nyugodtak maradhatunk, de a kezdéstől kezdve erősen kell menni előre. Ha azt kérdezik tőlem, hogy felkészültünk-e a büntetőkre, akkor igen, felkészültünk. De ha azt kérdezi, hogy akarok-e büntetőpárbajt, akkor nem, nem akarok büntetőpárbajt. 90 perc alatt megpróbálunk nyerni. De ahogy már korábban is mondtam, tisztelni kell őket, mert egy jó csapat."

Hogy van Gianluca Mancini? És mit számít, hogy 120 ezer szurkoló látogatott ki a két legutóbbi hazai meccsre?

"Mancini jól van."

"A szurkolóknak nagy hatása volt még akkor is, amikor a befogadóképesség 50%-ra korlátozódott, és az embereket az utcán lehetett látni, hogy üdvözöljék az autóbuszt Trigoriától az Olimpicóig. Láthatta az embereket az otthonaik erkélyein. Szóval a szurkolók szenvedélye mindig is nagy hatással volt rám. Ez az a dolog, ami miatt a klubok részének éreztem magam, amelyekben dolgoztam."

"De nyilvánvalóan nem Madridban születtem, nem Rómában születtem, nem Milánóban születtem, és nem Interistának vagy Romanistának születtem. De ezek azok a dolgok, amelyek miatt az ember az emberek részének érzi magát. A bajnokságban nem a bajnoki címért küzdünk, de az emberek mégis eljönnek, mert ennyire szenvedélyesek."

"Sokkal könnyebb szenvedélyesnek tűnni, amikor a csapatod nyer, amikor folyamatosan nyer, vagy amikor a címekre vadászik. De ez tiszta szenvedély. Sajnos nem játszhatok - de még mindig hatással lehetek. Az én feladatom, hogy a játékosok érezzék a felelősséget, ami ránk hárul. Ezt a szenvedélyt. Biztosítanunk kell, hogy ezt megmutassuk nekik a pályán."

Mit gondol Nuno Santos helyzetéről? A Bodo szerint a Roma provokálta a menedzserét...

"Nem kell gondolkodnom, az UEFA az, aki gondolkodik erről. Nem én döntök, az UEFA dönt."

Tudott volna másképp cselekedni az adott helyzetben?

"Mindenképpen."

A mai sajtótájékoztatón a Bodo/Glimt igazgatója azt mondta, hogy erkölcsi szempontból megnyerték a párharcot.

"Nincs mit mondanom arról, amit Bodo/Glimt igazgatója mondott".

Mit gondol az alagútban történt dulakodást bemutató, nyilvánosságra hozott videóról?

(Roma sajtófőnöke) "Erről nincs mit mondanunk."

Ulrik Saltnes, a Bodo csapatkapitánya szerint a legutóbbi meccsen agyonjátszottátok magatokat - mit szóltok ehhez a felvetéshez?

"Ha csak arról akar kérdezni, hogy mások mit mondtak különböző dolgokról, akkor ez nem érdekel."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Bodö/Glimt, Konferencia Liga