Zukanovic: A Roma sokkal egységesebb

Zukanovic: A Roma sokkal egységesebb

A bosnyák védő szerint a Roma sokkal egységesebb lett azóta, hogy Luciano Spalletti átvette a csapatot.

Annak ellenére, hogy a Romát több kritika is érte a Real Madrid elleni BL vereséget követően, Ervin Zukanovic úgy véli, Spalletti teljesen jól állt ahhoz a mérkőzéshez.

"Ő nagyon tüzes és érzelmes edző, az a típus, akire hallgatni kell és meg kell tenni, amit kér."- magyarázta a védő.

"Szerintem ő a helyes utat járja, a csapat vele sokkal egységesebb és jobban is játszik. Mindannyian csalódottak voltunk a Real elleni meccs után, hiszen rengeteg gólszerzési lehetőségünk volt. A Real kihasználta az övéit, mi nem. Jól játszottunk a Bernabeuban, csak balszerencsések voltunk. Viszont ami most nagyon fontos, az az elmúlt 10 bajnokink."

"Szeretnénk újra bejutni a BL-be, ez a két meccs számomra felejthetetlen volt és nekünk játékosoknak csodálatos érzés az ilyen este."

"Udinese? Oda kell mennünk és a saját játékunkat kell játszani. Olaszországban nincs könnyű meccs. A bajnokságban minden csapat nehéz ellenfél és ilyen lesz az Udinese is annak ellenére, hogy éppen nincsenek jó formában."

"Három csatárral játszanak, de csak rajtunk múlik majd, hogy megfelelően felkészülünk a meccsre és megpróbálunk nyerni."

Zukanovic is azon fiatal játékosok közé tartozott, aki kénytelen volt elhagynia Boszniát a háborúban.

"Sarajevo? Hiányzik, de ilyen az élet. Ott születtem, ott kezdtem el játszani és a családom ott él jelenleg is. Ez egy igazi multikulturális, történelmi város. Amikor kitört a háború mi Németországba menekültünk és én ott voltam 5 évig, mielőtt visszatértem. Mindenki a Bubamara futball iskoláról beszélt nekem és 2-3 évig ott voltam, mielőtt csapatot váltottam volna. Sok dologra nem emlékszem a háborúval kapcsolatban, mert csak 1 hónapot voltam benne, talán Edint kellene megkérdezniük, ő többet tud róla, mert ő 5 évig benne volt."

"A Roma előtt nem volt túl szoros a kapcsolatunk, hiszen ő Csehországba az FK Teplicéhez igazolt, én teljesen máshova, így nem volt nagyon időnk tartani a kapcsolatot."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Zukanovic