Zaniolo: Teljes mértékben a klub rendelkezésére állok

Zaniolo: Teljes mértékben a klub rendelkezésére állok

Nicolò Zaniolo egy nyílt levélben törte meg a csendet, amelyben arra kéri a Romát, hogy fogadják vissza.

Az még nem derült ki, hogy sikerül-e helyrehozni a helyzetet, hiszen a játékos először jelezte távozási szándékát, majd több mérkőzésen kimaradt a keretből, később pedig azzal dühítette fel a klubot, hogy visszautasította a Premier League-ben szereplő Bournemouth ajánlatát.

Ők voltak az egyetlen csapat, amely hajlandó volt leigazolni őt anélkül, hogy az üzlet részeként vételi opciót adtak volna rá, de Zaniolo egy nagyobb presztízzsel bíró csapat ajánlatára várt, mint például a Milan.

Ezután a La Spezia-i családi házba menekült, miután a háza előtti utcán fenyegetéseket kapott a Roma ultráitól.

"Sok olyan dolgot mondtak és írtak az elmúlt hetekben, ami nem igaz" - olvasható Zaniolo levelében, amelyet az ANSA hírügynökségnek adott át.

"Ismeretlen játékosként érkeztem a Romához, és a szurkolók úgy fogadtak, mintha a sajátjuk lennék. Bizalmat, bátorságot és szeretetet adtak nekem a sérüléseim szörnyű és sötét pillanataiban."

"Tiranában, ezzel a góllal úgy éreztem, hogy megháláltam nekik mindazt, amit kaptam, hozzájárulva az öröm nagy és felejthetetlen pillanatához minden Romanista számára."

Az Európa-konferencia Liga döntőjében szerzett góljára utalt ezzel, amellyel a Roma történetének egyetlen hivatalos UEFA-trófeáját emelhette magasba.

"23 évesen olyan élményeken mentem keresztül, amelyek sok kollégámnak egész pályafutása során nem adatott meg: elestem, felálltam, újra elestem, újra felemelkedtem, újra győztem."

"Az elmúlt hónapokban kényes időszak volt számomra, amikor nehéz volt megértenem, mi lesz a szakmai jövőm. A pályán és az edzéseken azonban mindig keményen dolgoztam, a legnagyobb profizmussal."

Zaniolo az ultrák részéről kapott fenyegetéseket említi a töréspontként, bár ez azután történt, hogy José Mourinho és Tiago Pinto igazgató nyilvánosan kijelentette, hogy soha többé nem akar a Románál játszani.

"Először voltam félelemben, magamért és a családomért, és úgy éreztem, mint akit elhagytak. Ilyen még soha nem történt velem, és megrémültem."

"A jövő a mi kezünkben van: Kitartom az enyémet és teljes mértékben a Roma család rendelkezésére bocsátom magam."

A levél éppen akkor érkezett, amikor a La Repubblica arról számolt be, hogy a Roma eltávolította Zaniolo fényképét és nevét a trigoriai edzőpálya öltözőjéből.

Forrás: romanews.eu

Címkék: AS Roma, Zaniolo