Zaniolo a felépüléséről, a jövőjéről és még sok másról

Zaniolo a felépüléséről, a jövőjéről és még sok másról

A sérüléséből lábadozó Nicolo Zanioloval készített interjút a Gazetta dello Sport.

Zaniolo útja Rómába

"Szerintem az Internek kész játékosokra van szüksége, akik már teljesen fejlettek, és szerintem én még akkor nem voltam az. Ők akkor így döntöttek, amit végül köszönök is, mert így a Romához tudtam igazolni, és ebbe a csodálatos városba költözni."

"Itt játszani csodálatos dolog, és hihetetlenül boldog vagyok, hogy a bordó-sárga mezt viselhetem."

Bemutatkozás a Romában

"Az igazi bemutatkozásom akkor történt meg, amikor Rómába érkeztem. Csodálatos volt az első napom, mert olyan fantasztikus játékosokkal találkoztam, mint De Rossi, Kolarov, Dzeko, Pastore, ami ha azt vesszük, hogy előtte még a Primaverában játszottam, akkor hihetetlenül izgalmas. Ezután nem sokkal pedig jött a nagyszerű nap, az, amelyikre nem is számítottam: bemutatkozhattam a Real Madrid ellen a Santiago Bernabeuban."

"Reggel 11-kor volt egy megbeszélésünk Eusebio Di Francescoval, majd utána odalépett hozzám és megkérdezte: 'Készen állsz este a játékra?' Én pedig azt feleltem, hogy: 'Igen!' Bár ezt inkább ösztönösen feleltem, mert ezt követően elkezdtem reszketni egy kicsit. Este 19:45-ig a szobámban voltam, nem tudtam aludni, nem tudtam pihenni. Feszült voltam, még a szüleimet sem hívtam fel, teljesen megdermedtem."

"Hatalmas megtiszteltetés volt a Berbabeuban pályára lépni a Madrid ellen, de köszönettel tartozom a játékostársaimnak, akik már a kezdetektől fogva nyugtattak. Amikor kimentem a pályára, onnantól nem létezett más, csak a pálya, és a stadion. Semmi másra nem gondoltam, és végül nem is ment rosszul a játékom."

A felépülés

"Nem aggódom, jól halad a felépülésem. Minden nap Trigoriában vagyok, és a legutóbbi innsbrucki látogatásom óta növeltem a munkamennyiséget. Majd amikor mindkét láb egyformán erős lesz, akkor fogok visszatérni. Még előttem az egész pályafutásom, semmi szükség siettetni a dolgokat csak azért, hogy 2-3 meccsel többet tudjak játszani. Sokkal tovább tervezek, a jövő itt most az egész pályafutásom."

Paulo Fonseca

"Fonseca nagyon jó edző - jól felkészült, jó munkát végez. Emberként nagyon egyenes, elmondja a dolgokat szemtől szemben, legyen az jó, vagy akár rossz dolog. Én ezt nagyon sokra értékelem. Ő és a csapata nagyon jól felkészíti a csapatot a mérkőzésekre, szóval szerintem jó edző."

Legjobb meccs

"Egyértelmű, hogy a Roma-Porto, hiszen itt szereztem meg első góljaimat a Bajnokok Ligájában. Fantasztikus, leírhatatlan érzés volt hazai pályán, saját közönség előtt gólokat szerezni, és hallani, hogy a saját nevedet kántálják. Utána 2-3 napig nem aludtam, teljesen kábult voltam, nem tudtam elhinni, hogy mit csináltam."

A jövő

"Nagyon jól érzem magam és boldog vagyok Rómában, mert egy nagyszerű klubnál vagyok. A szurkolók szeretnek, és én is imádom őket. A klub végig támogat, szóba sem jön bármilyen változtatás. Semmi okom nincs rá."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Zaniolo, interjú