Vermaelen: A Roma hasonlít a Barcelonához

Vermaelen: A Roma hasonlít a Barcelonához

Thomas Vermaelen szerint a Roma taktikája nagyban hasonlít a Barcelonáéhoz.

A belga védő kölcsönbe érkezett a Romához a Barcelona csapatától és a Latina elleni barátságos meccsen már be is mutatkozott új csapatában.

"Szerintem nagyon jó a hangulat az öltözőben. Minden játékos nagyon melegen fogadott, de természetesen néhányukat már ismerem, így minden sokkal könnyebb."- kezdte első római sajtótájékoztatóját a védő.

"Nagyon jól megy az edzés és teljesen lenyűgözött a csapat tudása. Eddig minden nagyon jól alakul."

"Párszor már beszéltem Spallettivel. Szerintem nagyon fontos őt, valamint a játékrendszerét jól megismerni. Hátulról építkezik, a labdát szereti inkább a földön járatni és én is ehhez szoktam, aztán ahogy telnek majd a hónapok, úgy fogom egyre jobban megismerni. Az, hogy hátulról építkezik, hasonlít arra, amihez a Barcánál hozzászoktam, ezért a csapat játékstílusa hasonlít a Barcelonáéhoz."

A Roma a felkészülési időszakban játszott három és négy védővel is, a kérdés az, hogy melyikben érzi magát magabiztosabban Vermaelen?

"Természetesen ezt a döntést nem nekem kell meghoznom. A múltban játszottam mindkét rendszerben, tudjuk gyakorolni mindkettőt és mindkettőnek vannak előnyei, az pedig jó dolog, ha bármikor át tudunk állni egyikről a másikra. Nekem személy szerint nincs kedvencem."

"Jól vagyok, nincs fizikális problémám, de persze két hete kezdtem csak a felkészülést, így azon vagyok, hogy jobb és jobb legyek. Ott voltam az Eb-n, ami jót tett nekem, mert meccsről meccsre sikerült formába lendülnöm."

"Az elmúlt két évben voltak problémáim, de remélem, hogy minél több meccset tudok majd játszani, mert csak így tudom visszaszerezni az állóképességemet és így tudom felvenni a ritmust."

A Roma hamarosan BL selejtezőt játszik és az a két meccs meghatározhatja a csapat egész szezonját.

"Mindenki szeretne a Bajnokok ligájában szerepelni, de szerencsére néhányunk már hozzászokott az efféle nyomáshoz. Én az Arsenállal többször is játszottam selejtezőt és az biztos, hogy ez nagyon fontos meccs, de nekünk meg kell tudnunk vele birkózni és nincsenek kifogások."

"Magabiztosan kell hozzáállni a meccshez és le kell győzni a Portót."

A Juventus sorozatban ötödször lett bajnok és a kérdés az, hogy a Leicester Cityhez hasonlóan megnyerheti-e valaki más a bajnokságot?

"Ez megtörténhet bárhol, meglepetések már voltak más bajnokságokban. Ha megnézem ezt a Romát, akkor azt mondom, hogy ez a csapat képes lesz a bajnoki címért harcolni."

A volt Arsenal játékost arról kérdezték, hogy mi a véleménye az angol bajnokságról, ahol egyre több az olasz edző.

"Nagyon erős bajnokság, hihetetlen mennyire számít a fizikum és a klubok által kifizetett összegekből látszik, hogy csak erősebb és erősebb lesz. Teljesen más, mint a többi bajnokság. Ahogy mondtam már, nagyon nehéz győzni, mert hiába játszot a 18., vagy a 20. helyezettel, minden pontért nagyon komolyan meg kell küzdeni. Az idei szezon pedig szerintem még keményebb lesz."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Vermaelen