Veretout: Fonseca győzött meg, hogy ide igazoljak

Veretout: Fonseca győzött meg, hogy ide igazoljak

A francia játékos elárulta, Paulo Fonseca személyesen hívta fel telefonon és győzte meg.

Jordan, mit jelent számodra Roma játékosnak lenni?

"Azt jelenti, hogy most egy nagy klub játékosa vagyok, aminek nagyon örülök. Fantasztikus csapattársakkal lesz lehetőségem játszani, szóval nagyon pozitív érzés ez számomra, és boldog vagyok."

Számos klub érdeklődött irántad a nyáron, hosszú tárgyalássorozat áll mögötted. Végül mi győzött meg a meg arról, hogy a Romához igazolj?

"Ez igaz, elég sokáig tartottak a tárgyalások, de örülök annak, hogy végül itt lehetek. A Roma egy remek klub, és ez az egyik oka annak, hogy itt vagyok. De nagyban hozzájárult ehhez az edző is, aki felhívott és meggyőzött, hogy igazoljak ide. Szerintem sokat tudok fejlődni ebben a csapatban."

Megkérdezhetjük, hogy mivel győzött meg Fonseca?

"Elmondta, hogy régóta figyeli a fejlődésemet, és szeretné, ha ebben a csapatban folytatnám. Elmagyarázta, hogy milyen játékot fog játszani a csapat, és nekem nagyon tetszett. Szerintem ő tényleg sokat segíthet nekem. Most már csak rajtam múlik, hogy keményen dolgozzak, és minden tudásomat megmutassam a gyakorlatban is."

Egy érdekesség, te vagy a 16. francia játékosa a Romának. Jó pár remek játékos játszott már itt, most pedig Steven Nzonzi, Gonalons és Defrel a honfitársad a csapatban.

"Na, ez érdekes. Régebben olyan játékosok játszottak itt, mint Candela, Mexes és Lucas Digne. Ezeket a játékosokat nagyon jól ismerem, és mindig nagyon csodáltam őket."

Olyan korban lettél a Roma játékosa, amikor egy játékos már teljesen érett.

"Igen, szerintem én már érett játékos vagyok, és van hazai, valamint Serie A-s tapasztalatom is. Nagyon örülök, hogy Rómába szerződhettem, jól fogom itt érezni magam, és szerintem a családom is, ami nagyon fontos nekem. Itt csak fejlődni tudok, és remélem, hogy hasznára leszek a csapatnak."

A Fiorentinánál eltöltött két év alatt technikailag is képzettebb lettél.

"Igen, szerintem ez a bajnokság nagyon jól fekszik nekem. Szeretek Olaszországban játszani, élvezem a futballt, és emellett sokat fejlődtem is. A Serie A nagyon jól illik a stílusomhoz, és ezért is döntöttem úgy, hogy maradok ebben a bajnokságban, és ameddig jól érzem magam, addig maradok is."

Az a hír járja, és a pályán is láthattuk, hogy nagyon sokoldalú játékos vagy. A középpálya számos területén játszottál már, de melyik a kedvenc részed?

"Bármelyik részén szeretek játszani. Amíg az edző számít rám, és bárhol játszat, és a maximumot fogom nyújtani. Szeretek előrefelé játszani, de védekezni is szeretek. Olaszországban megtanultam mindkettőt, és nincs preferált szerepköröm."

Olaszországban elég sok gólt szereztél, kicsit többet is, mint a posztodon szoktak.

"Az első évemben kicsit előrébb játszottam, sok lehetőségem volt felérni a kapuhoz, így sokszor találtam magam olyan pozícióban, hogy én fejezhettem be a támadást. A második évben már többször játszottam a védelem előtt, és ilyenkor sokkal messzebb voltam a kaputól, emiatt kevesebbszer értem fel a kapu elé."

"Ez a két poszt nagyon sokat segített fejlődni, különösen az utóbbi. Ezt a posztot régebben nem annyira ismertem, így nagyon sokat tanultam, főleg abból a szempontból, hogy miként kell ott gondolkodni, és miket kell csinálni."

Beszéltünk már a tapasztalatodról, a posztodról, és hogy sok gólt szerzel. De ne feledjük, hogy a rögzített helyzetekben is jó vagy.

"Igen, nagyon szeretek szabadrúgásokat rúgni, de bármilyen rögzített játékhelyzetet. De persze majd az edző eldönti. Szerintem a Romának van már jó pár szabadrúgáslövője. Meglátjuk, de én nem aggódom. Az a legfontosabb, hogy a Roma játékosa vagyok, ennek nagyon örülök most."

Játszottál már Franciaországban, Angliában, és most Olaszországban. Mi a különbség a bajnokságok között?

"Az angol foci nagyon fizikális, ahogy a francia is. Van sok nagyon gyors játékos, így pillanatok alatt a labda ott van a kapu előtt. Az olasz bajnokság ehhez képest sokkal óvatosabb, sokkal jobban a taktikáról szól. Nagyon sok időt eltöltünk videózással, és sokat foglalkozunk a taktikával. Én imádok itt játszani, hátulról építkezni, és szerintem a futball erről szól."

Az új szezonra mi a fő célod?

"A célom az, hogy élvezzem a játékot, eredményesek legyünk a csapattal, és a lehető legjobb helyen végezzünk. És ha a Roma jól szerepel, akkor nekem is több lehetőségem lesz bekerülni a válogatottba. Párszor már a bővebb keretnek tagja voltam, de a válogatottság az egyik fő célom. De persze nem foglalkozom vele sokat, mindenem megvan ahhoz, hogy elérjem ezt a célt: itt vagyok egy remek klubnál, remek csapattársaim vannak, szóval csak folytatnom kell a munkát, és meglátjuk mi történik."

Utolsó kérdés, mit üzensz a szurkolóknak?

"Azt, hogy nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, és remélem ök is örülnek ennek. A maximumot fogom nyújtani a klubért, és harcolni fogok ezért a mezért. Ellenfélként láttam, hogy a szurkolók mennyire a csapat mögött állnak, ami csodálatos, és ez is az egyik oka annak, hogy most itt vagyok. Imádom a Roma szurkolóit, és a stadion atmoszféráját. Ezek a dolgok így együtt voltak azok, amik miatt a Romát választottam."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Veretout, interjú