Vereséget szenvedett első római derbijén Jose Mourinho

Vereséget szenvedett első római derbijén Jose Mourinho

A portugál szakember szerint az olasz futball "sokat fejlődött, de a játékvezető és a VAR tönkretette" a derbit.

Sergej Milinkovic-Savic, Pedro és Felipe Anderson szerezték a Lazio góljait, Roger Ibanez fejese és egy nagyon vitatott Jordan Veretout büntető pedig feszült finálét hozott a mérkőzés végére.

A végső sípszó után Mourinho a pályán összegyűjtötte csapatát egy rögtönzött beszédre.

"Amit mondtunk, az köztünk marad. Azt akartam, hogy egy beszédet mondok rögtön ott, de ugyanolyan intimitással, mint az öltözőben." - mondta Mourinho a DAZN-nek.

"Hadd mondjak először valami pozitívumot, mégpedig azt, hogy az olasz futball sokat fejlődött a 10 évvel ezelőttihez képest. A futball minősége, a támadó szemlélet, a győzni akarás, mind-mind javult."

Mourinho úgy véli, hogy Elseid Hysaj szabálytalankodott Nicolo Zanioloval szemben közvetlenül azelőtt, hogy Pedro a második gólt megszerezte egy kontrából.

"Sajnos egy fantasztikus meccset tett tönkre a játékvezető és a VAR, akik nem voltak a megfelelő szinten ehhez a mérkőzéshez."

"A második gól lehetett volna 1-1 is, de 2-0-ra elment az ellenfél. Lucas Leiva második sárgája is fontos volt, mert 10 ember ellen játszani nagy különbség. Pellegrini pirosat kapott, ma Leiva nem kapott semmit."

"Úgy gondolom, hogy a csapatom volt ma a legjobb a pályán. Amikor három gólt kapunk, hibáztunk, ezt elismerem. Domináltunk, óriási gondot okoztunk a Laziónak, aztán az utolsó perceket úgy irányították, ahogy akarták, és mert a játékvezető ezt megengedte nekik."

Nem említette a megítélt büntetőt, amikor inkább Zaniolo tűnt szabálytalannak, mint fordítva.

Mourinhót arról kérdezték, hogy aggasztják-e az utóbbi meccseken látott sorozatos védelmi hibák.

"Nem, akkor aggódnék, ha nem próbálnánk meg a nehézségek során is megnyerni a meccset. Aggódnék, ha idejönnénk, és a Lazio 90 percig dominálna. A kontrákból gólt kaptak, egy hátrányban lévő csapatnak kockáztatnia kell, és mi ezt tettük."

"Nyilvánvalóan az olasz futball tényleg megváltozott, ha egy ilyen meccs után a futballról kérdez engem, és nem a bírókról..."

"Túl sok teret engedtünk Milinkovicnak a középpályán, neki megvan az a tulajdonsága, hogy nagyon jól fut be a 16-oson belülre, így hibáztunk, de úgy is reagáltunk, ahogy én szeretem, mintha mi sem történt volna. Azonnal elfelejtettük a hibát, és csapatként próbáltunk esélyt teremteni. Jobb eredményt érdemeltünk volna, és a játékvezető döntő volt ezen a mérkőzésen."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Lazio, Serie A