Spalletti: Az ilyen helyzetekben Totti tökéletes játékos

Spalletti: Az ilyen helyzetekben Totti tökéletes játékos

A Torino elleni meccs után Spalletti kijelentette, pontosan az ilyen helyzetek azok, ahol Totti tökéletesen használható.

A Roma mestere elismerését fejezte ki a veterán játékosnak a meccset követően, miután Totti az utolsó 5 percre beállva a duplájával megfordította a mérkőzést.

"Ez egy nagyon kritikus győzelem volt egy olyan meccsen, ami csodálatos történetet hozott és káprázatos végkifejletet."- kezdte Spalletti.

"Bíztam benne, hogy az egyenlítő gól előtt nem ő fogja elvégezni a szabadrúgást, mert ő ilyenkor nagyon jól tud helyezkedni. Aztán láttam, hogy megszerzi a gólt és egyszerűen csodálatos volt az a hangrobbanás a stadionban, ami ezt követte."

"Azt csinálta most, amit máskor is kértem tőle. Számunkra Totti egy létfontosságú játékos, igaz nem könnyű kezelni, de vannak pillanatok, amikor rá van szükségünk."

Spalletti hozzátette azt is, hogy Totti bevetése hazai pályán duplán előnyt jelent, mert a technikai tudása sokat segít a csapatnak és a kapcsolata a szurkolókkal feldobja a légkört a stadionban.

"Totti tökéletes az olyan helyzetekben, mint a mostani, amikor arra van szükség, hogy megfordítsa az állást az ő képességeivel. Amikor pályára lép, akkor nem csak a többiekre hat lelkesítően, de az egész stadionra, a közönségre is."

"Az én szemszögömből olyan dolgokat is figyelembe kell venni, mint az állóképesség, de amikor olyan csapatok ellen játszunk, akik teljesen bezárkóznak, akkor ellenük nincs jobb játékos, mint Totti."

Spalletti úgy véli, az elmúlt meccsek döntetlenjei után ez a győzelem, ahol ráadásul hátrányból fordítva sikerült nyerni, önbizalmat ad majd a csapatnak.

"Nagyon nehéz meccs volt azért is, mert két döntetlent követően játszottunk a Torinóval. A jellem és a mentális erő szempontjából láthattuk, hogy nem vagyunk a topon, de így megfordítva a meccset talán sikerül valamennyi javítani a csapat lelkén, mert erre most szükség van. Olyan minőségi csapatunk van, amelyiknek energikusan és lelkesen kell játszania."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Totti, Serie A, Torino