Választ vár a játékosoktól Di Francesco a holnapi mérkőzésen

Választ vár a játékosoktól Di Francesco a holnapi mérkőzésen

A szombati, Udinese elleni vereséget követően Di Francesco megígérte, a játékosok megfelelő választ adnak majd a pályán.

Mi hiányzott a Romából az Udinese ellen?

"Nem voltunk elég határozottak, ami sajnos nem olyan, hogy elmész az egyik szupermarketbe, és veszel. Nem akartuk igazán a sikert, és sem védekezésben, sem támadásban nem voltunk eléggé éhesek. Felkészültünk a mérkőzésre, mert ahogy mondtam, ez volt az egyik legfontosabb találkozó. A vereség pedig rendkívül bosszantó."

Mi a helyzet a sérültekke?

"Lorenzo Pellegrini nem lesz bevethető sem a Real, sem az Inter elleni meccsen. Olsenre még vár ma egy végső teszt, de a reggeli orvosi vizsgálatok biztatóak voltak."

A Roma 19 alkalommal jutott helyzetbe az Udinese ellen, eredmény nélkül.

"Ez egyike azon sok statisztikának, amelyik negatív megvilágításba kerül azonnal, hogy kikaptál. Sokkal többet ki kellene hoznunk abból, hogy ilyen sokat vagyunk az ellenfél tizenhatosán belül. Dolgoznunk kell a játékunkon, és a játékosok mentalitásán is. Szerencsénk van, hogy ilyen nagy meccs vár most ránk, mert itt a lehetőség, hogy kimenjünk a pályára és megmutassuk, hogy mi nem az a csapat vagyunk, amelyiket Udinében lehetett látni."

Mennyire fontos ez a meccs a jövője szempontjából?

"Inkább a csapatról beszéljünk, ne rólam. Én mindig éreztem a klub bizalmát. A futball az futball: egyértelmű, hogy az eredmény nagyon fontos a holnapi meccsen, mert szeretnénk a csoport élén végezni. Most jó helyzetben vagyunk, és a holnapi meccsel még jobb helyzetbe hozhatjuk magunkat."

Manolasz tud holnap játszani?

"Ma még megvizsgáljuk, de ha rendben lesz, akkor igen."

Az edző még mindig sikeréhes?

"Én még mindig az az edző vagyok, amelyik folyton arra bátorította a csapatát, hogy menjen, támadjon le az ellenfél térfelén. De mint edzőnek, nekem is többet kell tennem, és ezért naponta elszámolok a lelkiismeretemmel."

A legutóbbi találkozó óta a Real edzőt váltott. Ez együtt jár taktikai változtatással is?

"Szerintem ők teljes mértékben hasonlítanak arra a csapatra, akikkel az első meccsen találkoztunk. Én nem látok nagy különbséget, de ami a pszichológiai részt illeti, biztosan mások lesznek. Az első meccs előtt jó formában voltak, míg mi akkor is folyamatosan kerestük önmagunkat. Most mindkét csapat számára más időszakban jön ez a meccs."

Előfordulhat, hogy az Udinese elleni meccs után negatív hangulat alakul ki a csapat körül?

"Először inkább most a holnapi meccsre fókuszáljunk. Pozitív üzenetre van szükség. Határozottságra lesz szükség, és még többet kell majd nyújtanunk. Kezdve természetesen velem, meg kell kétszereznünk a figyelmünket. Amikor a dolgok nehézzé válnak, olyankor meg kell találni az extra motivációt. Régen ez többször sikerült, és most is sokkal nagyobb következetességet kérek a csapattól."

Visszaállhat a csapat a háromvédős rendszerre?

"Nem akarok a csapatról túl sokat beszélni, és ezzel előnyhöz juttatni az ellenfelünket. Még nem döntöttem el sem ezt, sem a játékrendszert. Még át kell gondolnom a dolgokat, és ma ezt meg is fogom tenni. Minden játékosnak megvan az esélye a szereplésre, de meglátjuk, hogy miként megy az utolsó edzés. Nem kizárt, hogy lesznek holnap meglepetések."

"Minden alkalommal, hogy jön a válogatott szünet, mi is visszaesünk, túl sok bizonyíték van erre ahhoz, hogy ezt figyelmen kívül hagyjuk. A játékosok önbizalma eltűnik, ha nem adottak a folyamatos munka lehetőségei. A csapat sokat változott az év elején, és a fiatalok sokat fejlődtek, de sajnos még sok hullámvölgy várható tőlük, mert ez is a fejlődés része."

Mi a véleménye Justin Kluivert reakciójáról, mikor lecserélte Udinében?

"Nem láttam, ez most teljesen új nekem. Nekem nyugodtnak tűnt, de megnézem majd újra."

A szurkolók egyre mérgesebbek, de nem adják fel, holnap 65.000 szurkoló lesz kint a meccsen. Tud valamit nekik ígérni a holnapi meccsre?

"Mindent beleadunk ezért a mezért, és az összes szurkolóért, ahogy mindig. A Roma ért már el nagy dolgokat a BL-ben, és teljesen érthető, ha most mérgesek. Én sem vagyok boldog, nem is lehetek az, de remélem, hogy a holnapi meccs után kicsit boldogabb leszek. Ez az, amire a szurkolók számíthatnak holnap: küzdeni akarás, és profizmus. Ezeknek része kell lennie a létünknek."

Az első meccs Julen Lopetegui egyik legjobb meccs volt. Senki nem várta, hogy utána ilyen összeomlás következik. Egy ilyen vereség után játszani velük előny, vagy hátrány?

"Mi is kikaptunk, szóval semmi előny nincs. Ez most egy meccs mindkét csapat számára, de ne feledjük, hogy a regnáló bajnok ellen lépünk pályára, nem egy kiscsapat ellen. Remek teljesítményre lesz szükségünk, hogy sikerüljön megszerezni a három pontot. Én nem foglalkozom az ő helyzetükkel, elég a saját csapatommal foglalkozni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Real Madrid, Bajnokok Ligája