De Rossi: Pályafutásom legszebb napja

De Rossi: Pályafutásom legszebb napja

A Roma középpályása elárulta, a Barca 3:0-ás legyőzésével, ezzel a BL-továbbjutás kiharcolása a pályafutásának legszebb napja lett.

"Ez minden csapat számára hatalmas diadal lett volna, de különösen nekünk, a Romának, akik az európai kupaporondon mindig más dimenziót képviseltünk, ez annyira hihetetlen"- mondta a második gól szerzője.

"Egyszerűen nem tudom elhinni. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de hittünk magunkban. Az első meccs megmutatta, hogy igaz a Barca nagyon jó, de nem annyira, mint néhány éve. Szereztünk 2 öngólt, volt pár kérdőjeles szituáció, és éreztük, hogy a két csapat között nem 4:1 a különbség."

"Hosszú utat jártunk be azóta a mai 3:0-ás meccsig, de az elismerés igazából az edzőt illeti, aki két nappal ezelőtt találta ki ezt a taktikát, majd verte bele a fejünkbe, és láss csodát, működött."

"34 éves vagyok, szeretném megtartani az egyensúlyt. Felismertem, hogy az öngólomról sokat beszéltek az emberek, de én ilyen vagyok, inkább bátran játszom és bevetem magam akár úgy is, hogy ezzel a saját kapumat veszélyeztetem, mint hogy biztonsági focit játszak. Nekem harcolnom kell, és segítenem a társaimat."

"Ez az egyik legcsodálatosabb nap a pályafutásom során. A meccs elején néztem a szurkolókat, és azt mondtam a többieknek: ha ők hisznek, akkor mi nem tehetjük meg, hogy nem hiszünk. A legrosszabb az lehetett volna, hogy kiesünk, a legrosszabb, de a legjobb..."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, De Rossi, Barcelona, Bajnokok Ligája