Monchi: Az olasz futballnak fel kell emelnie a hangját

Monchi: Az olasz futballnak fel kell emelnie a hangját

A Roma sportigazgatója szerint nem normális, hogy két egyértelmű büntetőt nem kapott meg az olasz együttes.

A Roma 4:2-re nyert a Liverpool ellen hazai pályán, azonban összesítésben az angol csapat bizonyult jobbnak.

A mérkőzésen több kérdéses szituáció is volt, ahol a szlovák játékvezető nem ítélt büntetőt a hazaiak javára.

"Az első meccsen lesről kaptunk gólt, itt most két büntetőt nem adott meg a játékvezető, ráadásul a másodiknál piros lap is járt volna."- jegyezte meg Monchi.

"Itt az ideje, hogy felemeljük a hangunkat, és nem csak a Roma, mert a Juventus is hasonló bánásmódban részesült a Real ellen. Az olasz futball ezt nem tűrheti tovább, mert amit ma este láthattunk, az sokkoló volt."

"Gratulálunk a Liverpool továbbjutásának, de látni kell, hogy mi történt. Az első meccsen a harmadik gól lesről született, itt pedig két tiszta tizenegyes maradt el. Spanyol vagyok, egy éve vagyok itt, de szerintem az olasz futballnak ezt nem szabad tovább hagynia, mert ez nem normális."

"Nem is értem, hogy a videóbírót miért nem használják a világ legrangosabb sorozatában. Egyszerűen fel nem fogom. Vannak még hibák, de sokkal kevesebb, mint nélküle. Ez nemcsak gazdasági károkat okoz, de kiöli a szenvedélyt, és tönkreteszi a kemény munkát. A srácok nagyon mérgesek voltak az öltözőben, mert mindent beleadtak a második félidőben, és remekül játszottak."

"Be kell vezetni a BL-ben is a videóbírót, ez alapvető. Nem is értem, hogy az UEFA miért nem akarja. Szerintem pedig nagyon szükségszerű, mert a szurkolók azzal viccelődnek, hogy videóbíróval most Bayern-Roma döntő lenne, és az egészben az a legszebb, hogy ez igaz."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Monchi, Liverpool, Bajnokok Ligája