Utolsó derbije jöhet Tottinak

Utolsó derbije jöhet Tottinak

A héten Totti azt nyilatkozta, hogy meg kell semmisíteni a Laziót azon a derbin, ami talán az utolsó lehet számára.

A 40 éves játékos szerződése a szezon végén lejár és egyelőre nem tudni, hogy folytatja, vagy végleg befejezi. Ez utóbbi azt jelentené, hogy a vasárnapi lehet az utolsó fővárosi derbije a Roma legendájának.

Egyelőre nem tudni, hogy a játékos pályára léphet-e egyáltalán a mérkőzésen, hiszen kisebb sérüléssel bajlódik, de ha kapna pár percet, akkor ez lehetne a 44. mérkőzése ebben a párosításban.

Az elsőre 1994 márciusában került sor, akkor csereként lépett pályára és kiharcolt egy tizenegyest, amikor a Roma 1:0-ás hátrányban volt. Azonban Giuseppe Giannini kihagyta a büntetőt ezzel biztosítva, hogy Totti első derbije vereséggel végződött.

Szerencsére a későbbiekben nem ez volt az, amihez Tottinak hozzá kellett szoknia és ma már ő a derbiken legtöbb gólt szerző játékosa a maga 11 góljával, amiket mind bajnokin szerzett.

Ennek is köszönhető talán az, hogy Tottit Róma kék részében nem annyira szívlelik és talán az is, hogy 1999 áprilisában, amikor megszerezte a Roma harmadik gólját a 3:1-re végződött találkozón, akkor viselte az ominózus pólót, amin az 'Újra megtisztítottalak benneteket' felirat állt.

2015 januárjában volt Totti 40. derbije és az évek során sokminden megváltozott, de a Roma kapitányának humorérzéke változatlan maradt. Két gólt szerzett, amivel ledolgozta a Roma két gólos hátrányát, majd kifutott a kanyar elé és selfie-t készített egy telefonnal, így ünnepelve a gólt a Curva Suddal.

A 2015-ös sikert követően Totti újabb pólót villantott, amin a következő felirat állt: 'Folyton pofáztok, most milyen kifogást fogtok találni?', a hátán pedig ez: 'Vége a játéknak!'

A vasárnapi meccs lesz az utolsó a Roma legendájának?

Francesco Totti derbijei számokban:

43 mérkőzés

16 győzelem

16 vereség

11 döntetlen

11 gól 

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Totti, Serie A, Lazio, derbi