Trófeával fejezné be pályafutását Totti

Trófeával fejezné be pályafutását Totti

Tündérmesébe illő befejezést szeretne magának Francesco Totti, aki reméli, utolsó évében sikerül még valami trófeát nyernie a Romával.

A szeptemberben 40. életévét betöltő játékos 25. bajnoki szezonját kezdi meg valamivel több, mint három hét múlva és szeretné, ha trófeával zárhatná le pályafutását. Viszont tisztában van azzal, hogy ez nem lesz egyszerű, azonban minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy valóra váljon az álma.

"Szeretném úgy befejezni a pályafutásomat, hogy nyerek valami trófeát."- kezdte Totti a Gazzetta World-nek adott interjúban.

"Szeretném stílusosan befejezni a profi karrierem, ezért szeretnék valami trófeát nyerni. Persze tudom, hogy nem lesz könnyű, de most ez az álmom, hogy így fejezem be a karrierem."

"Jelen pillanatban ez az utolsó évem és teljesen normális, hogy ezt egészen másképp látom, mint a többit. Remélem, hogy a végéig harcképes leszek és remélem, hogy sikerült valamit még összehozni a klubnak, habár tudom, hogy nehéz lesz."

"Mindig lesz egy vége, meg kell találni a megfelelő pillanatot. Amikor már nem érzem magam jól többé, vagy azt látom, hogy szenvedek, vagy nincs kedvem focizni, akkor én leszek az első, aki felteszi a kezét és félreáll."

A játékost megkérdezték a híres lojalitásáról, a Roma iránti elkötelezettségéről, ami ma már szinte páratlan a világban. Totti elismerte, hogy máshol sokkal több pénzt is kereshetett volna, de megjegyezte, hogy az érzelmek, amiket a Románál átélt, azok máshol nem lettek volna ugyanolyanok.

"Mindig imádtam ezeket a színeket és mindig csak ezt a mezt akartam viselni. Számomra ez egy ideális házasság. Talán ez a különbség köztem és mások között. Nincs túl sok sportoló, aki a szívére hallgatna. A legtöbben azért váltanak, hogy még többet nyerjenek és még több pénzt keressenek."

"Ha engem is csak az anyagiak és a pénz érdekelne, akkor 10 évvel ezelőtt csapatot váltottam volna. Nekem sokkal többet ér az, amit most tehetek a Romáért. Nálam más szempont számít, a szenvedély, nem a pénz."

A Roma Amerikában turnézik és jelenleg Bostonban tartózkodik, ahol több hosszú és kemény edzést is tart a csapatnak Spalletti.

"Ez egy csodálatos város. Ez új a csapat számára sok szempontból, mert előtte csak 3-4 alkalommal voltunk itt. Mondhatnánk, hogy itthon vagyunk, mert szeretünk itt lenni."

"Az amerikai edzőtábor eddig nagyon pozitív. Ráadásul a fizikai felkészülés mellett vár ránk pár elég komoly értékkel bíró barátságos meccs is, ami nagyon élvezetes lesz."

Totti a jövőjét illetően kijelentette, egyelőre nem gondol másra, csak az utolsó profi évére, de azt megígérte, hogy mindig segíteni a fog a Romának, akár a pályán, akár azon kívül.

"Remélem, hogy a Roma megtalálja az új Francesco Tottit. Nem könnyű, mert elég sokat letettem az asztalra. De Francesco Totti mindig segíteni fog a Romának, hogy jó csapata legyen, még úgy is, ha már nem lesz ott a pályán."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Totti