Totti: Van két hónapunk, hogy összeszedjük magunkat

Totti: Van két hónapunk, hogy összeszedjük magunkat

A Roma igazgatója tisztában van azzal, hogy az olasz együttesnek a legjobb formájára lesz szüksége ahhoz, hogy legyőzze a Portót.

A mai sorsoláson a portugál FC Portót kapta a Roma a legjobb 16 között a Bajnokok Ligájában, és az első meccsre februárban kerül majd csak sor, így van közel 2 hónapja arra, hogy visszanyerje formáját.

"Talán mondhatjuk, hogy kicsit szerencsénk van, hiszen a Portónál sokkal erősebb ellenfeleket is kaphattunk volna."- ismerte el a sorsolás után Francesco Totti.

"Ennek ellenére a Porto nagyon is remek csapat, jó formában vannak, vezetik a portugál bajnokságot, és sikerült egy elég erős csoport élén végezni, ráadásul 100%-os mérleggel. Nagyon nehéz ellenfél lesz, és ahhoz, hogy esélyünk legyen, nekünk nagyon jó formában kell majd lennünk."

"Szeretnénk megismételni a tavalyi sikeres szezont, igaz tudjuk, hogy ez messze nem lesz könnyű. A bajnokságban nagyon nem megy a csapatnak, de még mindig van esélyünk a feltámadásra, és egy sokkal jobb szereplésre."

Az első találkozóig még van majdnem 2 hónap, így az olasz csapatnak lesz ideje arra, hogy összeszedje magát.

"Még két hónapunk van a meccsig, addig pedig mindent megteszünk, hogy visszanyerjük a formánkat. Meg kell találnunk a folytonosságot, hozni kell az eredményeket, és fontos, hogy mindenkinek visszajöjjön kicsit az önbizalma."

A Porto nem ismeretlen ellenfél, hiszen 2016-ban éppen a portugál csapat ejtette ki a Romát, míg Sergio Conceicaonak a város nem lesz ismeretlen, miután játékosként a Lazio együttesében is futballozott.

"Játszottunk párszor egymás ellen a derbiken, volt ahol nyertünk, de volt, ahol kikaptunk. Én persze csak a győztes meccsekre emlékszem, mert én játékos voltam."

"Conceicao nagyon jó munkát végez, és remélem, hogy remek eredményeket ér majd el, persze csak március után."

"Ami engem illet, még csak nemrég vonultam vissza, folyamatosan tanulok, de remélem, hogy legalább annyit tudok majd adni ennek a klubnak, mint játékosként tettem. Nagyon sok olyan dolog van, amit csak most kezdek megérteni, és amit játékosként nem igazán láttam."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Totti, Porto, Bajnokok Ligája