Totti: Nem becsüljük le a Sahtart

Totti: Nem becsüljük le a Sahtart

A legnehezebb ellenfeleket elkerülte a Roma azzal, hogy az ukrán Sahtar Donyeck együttesét kapta a BL-ben.

A Roma nehezebb ellenfelet is kaphatott volna, hiszen a sorsolás azon szakaszában már csak a Bayern München és a Sahtar Donyeck volt a kalapban, végül az ukrán bajnokot kapta a Roma.

"Azt kell mondanunk, figyelembe véve a még elérhető ellenfeleket, hogy a lehető legjobban alakult végül. De nem szabad lebecsülnünk a donyecki együttest, mert egy fizikálisan és technikálisan is roppant erős csapatról van szó. Különösen otthon félelmetesek."- jegyezte meg Totti a sorsolás után.

"Nehéz párharcra számítok, hiszen minél tovább jutsz a BL-ben, annál nehezebb meccsek várnak rád."

Az ukrán bajnokság addigra véget ér, mikor az első, februári mérkőzésre sor kerül majd. Ez előny lesz?

"Egy kicsit előny lehet számunkra, de mostantól februárig rengeteg dolog történhet. 3 hónapunk lesz felkészülni a mérkőzésekre, de most a bajnokságra összpontosítunk, majd februárban ráérünk azokkal a meccsekkel foglalkozni."

Hová tart a Roma: Eusebio Di Francescóval úgy tűnik sokkal nagyobb a csapatszellem?

"Jelenleg elmondható, hogy remek a csapatszellem, jó eredményeket érnek el. A mester minden szempontból a munkára összpontosít, minden erejével azon van, hogy a Romát a tabellán minél feljebb segítse. Jól megy a csapatnak, és akár a szezon végéig versenyben lehetünk, habár nem lesz könnyű."

Meglepett Di Francesco?

"Egyáltalán nem ismertem az edzői stílusát és módszereit, persze mint embert, nagyon jól ismertem. Edzőként meglepett, és biztos vagyok benne, hogy még jobb is lesz."

Ami a célokat illeti, a BL azonos szinten van a bajnoksággal?

"Teljesen őszinte leszek, számunkra a bajnokság sokkal fontosabb, és az a fő cél. De amikor a BL-ről van szó, akkor tudjuk, hogy komoly ellenfelekkel szemben léphetünk pályára, ezért nem mondhatunk le arról a sorozatról sem. A futball emiatt csodálatos: mindig vannak meglepetések, és mi szeretnénk minden csapat dolgát megnehezíteni, akivel összehoz a sorsolás."

Sikerült beilleszkedni az új igazgatói szerepkörödbe?

"Nagyon közel vagyok a csapathoz, és amikor jól szerepelnek, olyankor az egyik igazgatóként jól érzem magam. Még tanulom a pozíciót, de itt van szorosan mellettem Monchi, aki rengeteget segít. Ismerem az edzőt nagyon jól, és a stábot is remek emberek alkotják, akik nagyon otthonos légkört teremtenek nekem, és sokat segítenek abban, hogy minél könnyebb legyen a dolgom."

Hogyan szolgálhatod a legjobban a Romát?

"Jelen pillanatban nem könnyű megtalálni az apró részleteket, amik segíthetnek fejlődni. De nyugodtak vagyunk, folyamatosan egyeztetek az edzővel és Monchival, és megpróbáljuk az év végéig megtalálni a lehető legjobb megoldást. Szeretnénk még versenyképesebbé tenni a csapatot."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Totti, Sahtar Donyeck, Bajnokok Ligája