Totti: Meg kell semmisítenünk a Laziót

Totti: Meg kell semmisítenünk a Laziót

Francesco Totti célja, hogy a vasárnapi derbin a Roma megsemmisítse a városi rivális Laziót.

A 40 éves játékos az új cipőjének bemutatóján beszélt az újságíróknak.

"A derbi mindig teljesen különbözik az összes többi meccstől, mert mindig az a célod, hogy megsemmisítsd az ellenfeled a pályán."- kezdte a játékos az eseményre összegyűlt körülbelül 200 szurkoló előtt.

"Tudjuk, hogy mi lett a vége a legutóbbi párharcnak, ezért vissza akarunk vágni."

"Én maximálisan tisztelem a Laziót, mert számos barátom van a főváros másik csapatában, de a pályán én mindig 101%-ot nyújtok."

Totti kitért az egyik legemlékezetesebb római derbire is, amikor a Roma sorozatban a hatodik derbi sikerét aratta és ennek tiszteletére egy '6 unica' feliratú pólót viselt a mez alatt.

"A legszebb emlékem az 5:1-es győzelemmel végződött derbi és az akkor viselt '6 unica' feliratos pólóm."

"A fiam? Rajta múlik, hogy focista lesz-e. Szerintem van még 3-4 éve arra, hogy kiderüljön és ha majd úgy gondolom, hogy ne legyen inkább az, akkor elmondom neki."

"Hogy kivel volt a legjobb kapcsolatom a pályán? Mindig mondtam, hogy a legjobban Antonio Cassanóval élveztem a focit. Az egyetlen hibája az, hogy 100-szor jobb lehetett volna és ezt ő is tudja."

Kivel játszana együtt, ha pályafutása elején lenne megint?

"Nagyon szívesen fociznék együtt Cristiano Ronaldóval, mert ő egy fenomén."

"A bemutatkozásom? Egy álom vált valóra. Vujadin Boskov változtatott, én pedig nem hittel el, hogy én vagyok a kiválasztott. Egy Roma szurkolónak az első csapatban történő bemutatkozás a vágyak netovábbja."

"Az, hogy én lehetek a csapatkapitány azt jelenti, hogy rengeteg gyerek álmát testesítem meg. Ez egy hatalmas felelősség. Gyerekként egy álmom volt: az általam imádott klub mezét viselni és erről az álomról soha nem mondtam le."

"Róma a legcsodálatosabb város a világon, mindig képes meglepetést okozni egy út, egy sarok, egy részlet. Rómaiként és Roma szurkolóként megtiszteltetés, hogy itt fejezhetem be a pályafutásomat."

"Egyértelmű, hogy sokkal több trófeát nyerhettem volna máshol, de számomra a legnagyobb diadal a Roma iránti hűségem."

A játék sokat fejlődött azóta, hogy Totti 1994-ben bemutatkozott a Serie A-ban.

"Teljesen más a ritmus, az intenzitás pedig nőtt. Szerencsére az évek során egyre tapasztaltabb lettem és ez nagyon sokat segített. A futball nyelve mindenhol ugyanaz, de azt hiszem a fizikális erő kezdett el dominálni az elmúlt 10 évben. Előtte sokkal könnyebb volt a technikai tudásodat használni, hogy kijuss a bajból."

"A 10-es szám valószínűleg már nem foglalja el ugyanazt a helyet a pályán, mint azelőtt és a taktika is változott. Azt hiszem a játékosoknak képesnek kell lenniük értelmezniük a posztjaikat és újat találni, ha szükséges."

Totti 2001-ben bajnok lett a Romával, valamint 2006-ban világbajnok a válogatottal. Melyik volt nagyobb tett?

"Mindkettő más érzelmeket váltott ki. Természetesen rómaiként a Roma mezében bajnokságot nyerni leírhatatlan érzés, de emellett a világbajnoki cím az egyik legnagyobb győzelmem a pályafutásom során."

"Még most is sok barátom van az akkori csapatból."

Ki volt a legnagyobb angol játékos, aki ellen játszott?

"Steven Gerrard. Egy igazi bajnok, példakép."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Totti, TottiXRoma, Nike