Totti: A sikeremet a szenvedélynek köszönhetem

Totti: A sikeremet a szenvedélynek köszönhetem

Egy magazinnak adott interjúban Francesco Totti elárulta, a pályafutása sikereit a szenvedélynek köszönheti.

A 39 éves, 25. szezonját kezdő játékos a Guerin Sportivo-nak beszélt a pályafutásáról és arról, hogy mit vár az utolsó szezonjától.

"Szerintem minden fiatal számára nehéz elképzelni ilyen hosszú pályafutást. Viszont elismerem, én már egészen kissrác korom óta arról álmodtam, hogy az egész pályafutásomat annál a csapatnál töltöm majd el, amelyiket mindig imádtam."- kezdte Totti.

Számos kortársad visszavonult már egy ideje. Mi vezet téged, mit tudsz még játékosként hozzáadni?

"Szerintem a sikerem titka a szenvedély és az az izgalom, borzongás, amit akkor érzek, amikor pályára lépek. Számomra ez sosem volt teher, pedig én is nagyon sok áldozatot hoztam. Mindig próbáltam mosolyogva elvégezni a munkám és csak élvezni, hogy a pályán vagyok."

Mennyire változtak meg a dolgok Trigoriában ahhoz képest, mint amikor kezdtél?

"Nyilvánvaló, hogy a dolgok az idő során megváltoznak. Minden fejlődik, a futball pedig sokkal több annál ma már, mint ami a pályán történik. A mi edzőpályánk is a változásoknak megfelelően fejlődött. Modern létesítményekre és edzői stábra van szükség és a mi klubunk erről gondoskodik."

Ez a nyári volt nagy valószínűséggel az utolsó felkészülési időszakod. Nehezebb volt, mint bármelyik előtte?

"Nem, én beletettem a maximumot, ahogy mindig."

A Juventus, a Napoli és az Inter is megerősödött. Hogyan látod a Romát?

"A Juventus megnyerte sorozatban az elmúlt 5 bajnokságot és most még tovább erősödtek, így ők a többiek előtt lesznek. De mi sem úgy állunk az egészhez, hogy csak másodikak vagyunk. Mindent megteszünk majd, hogy felborítsuk a papírformát és a szurkolóinkat megörvendeztessük. És persze nem csak egy csapat van, akit le kell győzni; ahogy mondtad, van még pár csapat, akikre figyelni kell."

Képes leszel ugyanazzal a lelkesedéssel játszani és megismételni azt a teljesítményt, amit a tavalyi szezon végén?

"Mi másért folytatnám?"

Milyen a kapcsolatod Spallettivel?

"Teljes mértékben tiszteljük egymást. Biztos vagyok abban, hogy ezzel a csapattal még sikeres lesz és nyilvánvaló, hogy most még itt vagyok, bármikor is legyen rám szüksége. Remélem, hogy jó szezonunk lesz."

Mit mondott Pallotta neked Bostonban?

"Az elnök mindig nagyon kedves volt velem bármikor találkoztunk. Nem kell ahhoz ugyanazon a nyelven beszélni,  hogy emberi környezet és érzés alakuljon ki."

Gondolsz már az utolsó meccsedre, vagy inkább nem foglalkozol vele?

"Természetesen előbb, vagy utóbb gondolnom kell rá, csak nem most akarok."

Mit vársz az idei szezontól?

"Azt várom, hogy nagyon erős szezon lesz és nekünk nagyon keményen küzdenünk kell majd. Remélem, hogy a bajnokság most szorosabb lesz, mint máskor."

Melyik fiatal Roma játékos tette rád a legmélyebb benyomást?

"Nem akarok egyetlen játékost sem kiemelni. Számos poszton vannak nagyon érdekes és jó játékosaink. Jó például arra gondolni, hogy U19 bajnokok vagyunk. Szeretném, ha ezek a fiatalok velünk fejlődhetnének, akik már eléggé tapasztaltak vagyunk."

Szerinted melyik csapat okoz meglepetést ebben az évben?

"Nem tudom, hogy többé ezt meglepetésnek lehet-e nevezni, de szerintem a Sassuolo - Di Francesco csapata - ők akárkire veszélyesek lehetnek."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Totti