Totti a Roma Hírességek Csarnokában

Totti a Roma Hírességek Csarnokában

Azonnali hatállyal bekerült a Roma Hírességek Csarnokába Francesco Totti, aki vasárnap játszotta utolsó tétmérkőzését a klub színeiben.

A 2012-ben létrehozott Hírességek Csarnoka (Hall of Fame) újabb taggal bővült, miután 28.-ként Francesco Totti is csatlakozott az igen neves névsorhoz.

Totti hihetetlen pályafutása a klub színeiben 786 pályára lépéssel és 307 szerzett góllal fejeződött be vasárnap este a Genoa ellen. Totti a 2017-es osztály egyetlen tagjává vált és csatlakozott azokhoz a játékosokhoz, akiket a kezdetektől beválasztottak.

"Ez a módja annak, hogy felismertük Francesco Románál eltöltött pályafutását és szerepét a pályán, és azon kívül 1989 óta."- jegyezte meg Pallotta.

"Ez minden idők legnagyobb játékosának járó elismerés."- fűzte hozzá a klub elnöke.

"Nagyon megtisztelve érzem magam, hogy megkaptam ezt az elismerést és ahogyan azt kaptam."- mondta Totti.

"A példaképeim - akik Roma nemzedékek számára is azok voltak - közé tartozni kiváltság. Szeretném megköszönni a klubnak, hogy sikerült ezt a megtiszteltetést elérnem a szívem és a város színeinek viselésével."

Totti az 570 tétmérkőzéssel egyedülálló a klub történelmében. A pályafutása 28 évvel ezelőtt, 1989 július 20-án kezdődött, ekkor csatlakozott az U15-ös Giovanissimi csapathoz a Furtitudonál eltöltött két év (1983-1985), a Trasteverénél eltöltött egy szezon (1985-86) és a Lodigianinál eltöltött 3 szezon (1986-1989) után.

Az első meccsétől kezdve - az Almas elleni 2:0-ra végződött meccs 1989 október 15-én a Giovanissimi Romani bajnokságban - a Genoa elleni, 2017 május 28.-i mérkőzésig számos klubrekordot döntött meg Totti.

Kivívta a Roma szurkolók és a futballt szerető emberek szeretetét és tiszteletét világszerte és a pályafutása során 1 bajnoki címet, 2 Olasz Szuperkupát, 2 Olasz kupát nyert, valamint 2006-ban világbajnoki címet ünnepelhetett.

A legnevesebb egyéni elismerése a 2006-07-es szezonban elért európai legjobb góllövőjének járó Aranycipő.

Amellett, hogy a Serie A örök ranglistáján második helyen áll a legtöbb gólt szerzők között 250 góllal, benne van a top 3 legtöbbet pályára lépő játékos között.

A Hírességek Csarnokának tagjai

A 2012-es osztály: Franco Tancredi, Marcos ‘Cafu’, Aldair Nascimento Santos, Francesco Rocca, Agostino Di Bartolomei, Fulvio Bernardini, Paulo Roberto Falcao, Bruno Conti, Amedeo Amadei, Roberto Pruzzo.

A 2013-as osztály: Attilio Ferraris, Sebino Nela, Giuseppe Giannini, Vincenzo Montella.

A 2014-es osztály: Alcides Ghiggia, Vincent Candela, Carlo Ancelotti, Rudi Voeller.

A 2015-ös osztály: Guido Masetti, Sergio Santarini, Damiano Tommasi, Gabriel Omar Batistuta.

A 2016-os osztály: Giorgio Carpi, Arcadio Venturi, Giancarlo De Sisti, Toninho Cerezo.

A 2017-es osztály: Francesco Totti.

 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Totti, Hall of Fame, Hírességek Csarnoka