Toroszidisz: A legszebb időszakomat a Románál töltöttem

Toroszidisz: A legszebb időszakomat a Románál töltöttem

A Roma legutóbb a 2014-15-ös szezonban lépett pályára a De Kuipban, akkor a görög védő főszerepet vállat a Roma sikeréből.

Akkor is az Európa Ligában találkozott a két csapat, és az első találkozó Rómában 1-1-re végződött, így Rotterdamban dőlt el végleg a továbbjutás. "A De Kuipnak üstökösszerű hangulata van." - kommentálta a meccset visszatekintve Vasilis 'Toro' Torosidis.

A görög hátvéd, aki a 2013 januári átigazolási időszakban érkezett a Romához az Olympiakoszból, annak ellenére nyomot hagyott azon a mérkőzésen, hogy ő maga nem szerzett gólt. Toro tökéletes labdát adott Adem Ljajicnak a Roma első góljához, és a második félidőben Gervinhót is gólhelyzetbe hozta, pont a vendégszurkolók előtt

"Ne felejtsük el, hogy az Olimpicóban az első mérkőzésen is én adtam a gólpasszt, akkor szintén Gervinhonak."

A most 37 éves Toroszidisz a klub színeiben 77 alkalommal lépett pályára, és hét gólt szerzett. Bár elsősorban jobbhátvédként szerepelt, időnként a bal oldalon is bevetették.

Toroszidisz, hiányzik a Roma és a klub szurkolói?

"Nagyon hiányzik a Roma és a csodálatos szurkolóik. Ők voltak a középpontjában az ott töltött három szezonomnak, amelyek pályafutásom legjobb időszaka volt. Ráadásul olyan igazi ikonokkal osztoztam az öltözőben, mint Francesco Totti és Daniele De Rossi."

"Sokat sírtam, amikor eljöttem és a Bolognához igazoltam. Még ma is visszatekintve iszonyú sok szeretetet és nosztalgiát érzek életemnek arra az időszakára."

Tehát még az Olympiakosznál is előrébb értékelnéd a Románál töltött időszakodat?

"Az Olympiakosz az életem, és mindig is rajongtam a klubért. A Románál azonban a legmagasabb szinten játszhattam: a Serie A-ban, a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is."

Az egyik ilyen európai est 2015-ben Rotterdamban volt.

"Valóban. Az a Feyenoord elleni idegenbeli meccs nagyon kemény volt a hangulat miatt. Azonban mindent beleadtunk, alázattal játszottunk, és végül győztünk."

"Személyiségre és minőségre van szükséged, ha győztesen akarsz távozni ilyen helyekről. A mi Románk ebből a szempontból több mint megfelelt a feladatnak és az elvárásoknak."

Sokat tettél hozzá a győzelemhez, két különböző típusú gólpasszt is adtál a jobb szélen.

"Valóban, az egyik keresztlabdám magasan a hosszú kapufára ment, míg a másik egy alacsonyan vezetett labda volt a büntetőterület közepe felé, megzavarva a Feyenoord védelmét."

"Ljajic és Gervinho szerezte a gólokat, amelyek létfontosságúak voltak ahhoz, hogy bejussunk a 16 közé. Amikor a jobb szélen játszottam, ami a természetes pozícióm, bizonyos dolgok könnyebben mentek nekem."

 

Szerettél volna Mourinho alatt játszani?

"Ki ne élvezte volna? José egy top edző. Bárhová ment, mindenhol trófeákat nyert, többek között a Románál is, ahol ez nem volt magától értetődő."

"Ez a jelenlegi Roma-csapat az ő képére van formálva, és egy szoros egységet alkot. Hátul stabilak, kicsit olyanok, mint Rudi Garcia csapata, amelyben én is játszottam, különösen az első két szezonomban. Az Olimpico mindig plusz lökést ad a játékosoknak, és ez így lesz a Feyenoord elleni visszavágón is, amikor a csapatnak nagy szüksége lesz a tizenkettedik emberre."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Toroszidisz