Térdműtét vár Karsdorpra

Térdműtét vár Karsdorpra

Kisebb térdműtét vár a Roma új igazolására, Rick Karsdorpra.

A 22 éves játékos szerda délután írta alá az új szerződését, azonban előtte hosszas és minden részletre kiterjedő orvosi vizsgálaton vett részt, ami magában foglalta a térd kivizsgálását is, amire a játékos az előző szezon vége óta panaszkodott, mert rúgást kapott rá.

A Roma orvosi stábja Mariani professzorral az élen arra jutottak, hogy a játékoson hétfőn egy kisebb műtétet hajtanak végre.

"Hétfőn Mariani professzor artroszkópos műtétet fog végrehajtani a játékos jobb térdén. Erre azért van szükség, mert szeretnénk jobban megvizsgálni az oldalirányú térdszalagját, amit még az orvosi vizsgálat alkalmával találtunk kérdésesnek és mindenképpen további vizsgálatra volt szükség."- nyilatkozta Del Vescovo.

"Semmi komoly, vagy aggasztó, a játékos térde teljesen normális a porcok és a szalagok szempontjából."

A döntésből az egész orvosi stáb kivette a részét, köztük Mariani professzor és Dr. Andrea Causarano is.

"Teljesen tudatában voltunk a helyzetnek. Néhány nappal az orvosi vizsgálat előtt egy előzetes értékelésre is sor került, ahol felfedeztük a problémát. A játékos kényelmetlen, kellemetlen érzésre panaszkodott, amit még a Feyenoordnál szedett össze a szezon vége felé."

"Az április 2-i Ajax elleni meccset említette, mint lehetséges kiindulási okot. A keddi orvosi vizsgálaton megpróbáltuk megtalálni a kellemetlen érzés okát és azt hisszük sikerült is."

"Az eset artroszkópos diagnosztikát kíván, hogy megerősítse a problémát, és ha a hiedelmünk helyesnek bizonyul, akkor azonnali eljárás keretében a probléma megoldására további kezelésre lesz szükség. A játékos teljes mértékben egyetért az orvosi stábbal és neki is az a célja, hogy 100%-os állapotba kerüljön és a csapat segítségére tudjon lenni mihamarabb."

Az orvosi stáb csak a műtétet követően tudja pontosan megmondani, hogy mennyi időre lesz szüksége Karsdorpnak a felépüléshez, azonban az biztos, hogy a játékos elutazik a csapat edzőtáborába Trentinóba és azt követően Amerikába.

"Magától értetődő, hogy a felkészülési időszak első pár hetében a játékosnak egyéni, személyre szabott edzésprogramja lesz. Nagyon fontos, hogy megtartsuk a megfelelő egyensúlyt és jusson idő a műtét utáni pihenésre, valamint, hogy a speciális felkészülése megfelelően hatékony legyen."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Karsdorp